Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського – переможець ХVIII літньої Універсіади України–2023

Комітет фізичного виховання і спорту Міністерства освіті та науки України підвів підсумки ХVIII літньої Універсіади України 2023 року. Серед усіх закладів вищої освіти в загальнокомандному заліку перше місце посів Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, який випередив Сумський державний університет та Національний університет фізичного виховання і спорту України. Серед регіонів перемогла Львівська область, на другому місці – місто Київ, а на третьому – Хмельницька область.

Загальнокомандний залік серед усіх закладів вищої освіти

Загальнокомандний залік серед регіонів

Також нагадаємо, що з 28-го липня по 8-е серпня поточного року, у китайському місті Ченду відбулася ХХХІ Всесвітня літня Універсіада-2023 – головна спортивна подія студентської молоді планетарного рівня. За підсумками змагань було розіграно 269 комплектів нагород у 18-ти видах спорту. Українська студентська збірна в загальнокомандному медальному заліку, завоювавши 11 нагород (чотири золоті, чотири срібні та три бронзові), посіла високе 13-е місце серед 115-ти країн планети. А найвагоміший внесок в успішний виступ української команди зробили студенти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в активі яких два «золота», два «срібла» та одна «бронза».

Прокрутити вгору