Каноїст Віталій Вергелес – найкращий спортсмен Львівщини за підсумками серпня місяця 2023 року

Традиційне щомісячне голосування членів виконкому Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області визначило найкращим спортсменом Львівщини за підсумками серпня-2023 веслувальника-каноїста Віталія Вергелеса – випускника Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. А найкращими тренерами Львівщини у серпні 2023 року стали його наставники – Роман Бундз та Андрій Маслюк, які вищу освіту також здобули у стінах нашого закладу вищої освіти.

33-річний заслужений майстер спорту України Віталій Вергелес наприкінці минулого місяця здобув бронзову медаль чемпіонату світу-2023 з веслування на байдарках і каное, що відбувся з 23-го по 27-е серпня на водному каналі в німецькому Дуйсбурзі, у складі української каное-четвірки на дистанції 500 м.

Нагадаємо, разом з ним на «бронзовий» щабель медального подіуму, поступившись екіпажам з Іспанії та Польщі – чемпіонам і срібним призерам відповідно, зійшли волинянин Андрій Рибачок і Дмитро Янчук з Полтавщини, а також Тарас Міщук – ще один два випускник ЛДУФК імені Івана Боберського.

Додамо, що тепер у колекції нагород Віталія Вергелеса п’ять медалей чемпіонатів світу (одне (2021) «золото», одне (2015) «срібло» і три (2017, 2022, 2023) «бронзи»), чотири нагороди Євро (одне (2016) «срібло» і три (2012, 2013, 2016) «бронзи»), а також «золото» і «срібло» Всесвітньої Універсіади-2013.

Ректорат та увесь колектив нашого Університету щиро вітають Віталія Вергелеса та його тренерів із високим визнанням олімпійської спільноти Львівщини та бажають їм міцного здоров’я, щастя та підкорення нових спортивних вершин на найпрестижніших змаганнях континентального і планетарного рівнів!

 

За матеріалами Відділення НОК України у Львівській області

Прокрутити вгору