Віктор Дідух на Євро-2023 з настільного тенісу серед паралімпійців завоював два «золота» та ліцензію на XVII літні Паралімпійські ігри – 2024 в Парижі

У Шеффілді (Великобританія) завершився чемпіонат Європи 2023 року з настільного тенісу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. У складі збірної України дуже вдало на звітному континентальному форумі майстрів малої ракетки виступив досвідчений українець Віктор Дідух – іменитий випускник факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

36-річний львів’янин, заслужений майстер спорту Віктор Дідух чудово виступив на чемпіонаті Європи-2023 з настільного тенісу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Додому з далекого Шеффілда параолімпійський чемпіон Ігор-2016 в Ріо-де-Жанейро повертається з двома золотими медалями. Спочатку він став найкращим в одиночному розряді, обігравши усіх своїх суперників. А згодом у дуеті з харків’янкою Мариною Литовченко зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу пошани й по завершенні змагань змішаних пар.

Дуже важливо, що окрім двох золотих нагород континентального форуму, Віктор Дідух також завоював й ліцензію на XVII літні Паралімпійські ігри – 2024, які пройдуть у столиці Франції Парижі з 28-го серпня по 8-е вересня наступного року. Для Віктора це будуть треті Ігри. Нагадаємо, у Ріо-де-Жанейро-2016 він став паралімпійським чемпіоном у командних змаганнях чоловіків. Тож будемо вболівати за Віктора Дідуха й за рік, під час змагань у Парижі та вірити, що додому він повернеться не з порожніми руками.

Також зазначимо, що Віктор Дідух успішно поєднує виступи на найпрестижніших змаганнях найвищого ґатунку з тренерською роботою. Зокрема, він є особистим тренером однієї з лідерок жіночої національної збірної України, майстра спорту міжнародного класу Соломії Братейко, за результати якої 28-го березня 2020 року йому було присвоєно звання заслужений тренер України.

Прокрутити вгору