Гол Віталія Романа приніс перемогу молодіжній збірній України з футболу в першому матчі відбірного турніру Євро-2025 проти Північної Ірландії

Молодіжна збірна України з футболу стартувала у відбірному турнірі чемпіонату Європи-2025 (U-21). У першому матчі суперниками підопічних іспанського фахівця Унаї Мельгоси були їхні однолітки з Північної Ірландії. У складі «синьо-жовтих» зіграли й захисник Віталій Роман і півзахисник Ілля Квасниця – студенти третього курсу кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які навчаються на факультетах фізичної культури і спорту та туризму відповідно, а на клубному рівні грають за львівський «Рух».

Україна U-21 – Північна Ірландія U-21 – 1:0 (0:0)

12 вересня. Попрад (Словаччина). Національний тренувальний центр. Початок – 19:30.
Перемінна хмарність. Температура + 22°С

Арбітр – Кай Ерік Стеєн (Норвегія).

Асистенти арбітра: Том-Гаральд Грьоневік, Оле-Андреас (обоє – Норвегія).

Четвертий арбітр – Даніель Хіграфф (Норвегія).

УКРАЇНА U21: Нещерет, Роман, Салюк, Батагов, Смоляков, Ярмолюк (Павлюк, 89), Бражко, Рубчинський, Брагару, В’юнник (Краснопір, 68), Волошин (Квасниця, 58).

Запасні: Фесюн, Булеза, Слюбик, Лосенко, Сігеєв, Скорко.

Головний тренер – Унаї Мельгоса.

ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ U21: Макмуллан, Макклелланд, Фогарті (Маккосланд, 84), Стюарт, Форбс, Маршалл (Маккі, 68), Макдоннелл, Джонстон (к), Макгакін (Аллен, 84), Келлі (Девлін, 75), Маккірнан (Глінн, 75).

Запасні: Кларк, Макканн, Скотт, Фаркуар.

Головний тренер – Томмі Райт.

Гол: Роман (70).

Попередження: Маршалл (66).

П’ять днів тому, 8-го вересня, «синьо-жовті» відіграли свій перший матч під керівництвом іспанського фахівця Унаї Мельгоси – у спарингу поступилися одноліткам із Німеччини з рахунком 0:2. Тепер же на нашу команду очікував старт у кваліфікаційному турнірі чемпіонату Європи-2025 (U-21). Українці приймали Північну Ірландію у словацькому Попраді.

Наша команда одразу ж заволоділа м’ячем, проте опоненти вправно оборонялися. Лише на 20-й хвилині Брагару завдав першого удару в площину, пізніше він же не зумів поцілити в дальній кут. Згодом ірландці ледь не скористалися помилкою Салюка, який невдало скинув на Нещерета, але м’яч із лінії вибив Роман. Наприкінці першого тайму Маршалл ударом здалеку і Смоляков після обіграшу з Рубчинським змусили реагувати голкіперів обох команд.

Друга половина гри розпочалася з удару Макгакіна в площину. Українці знову отримали контроль над м’ячем, однак до справжньої небезпеки біля воріт суперника справа не доходила. Натомість на 63-й хвилині Макгакін прорвався лівим флангом, увійшов до штрафного й пробив у ближній кут – Нещерет виручив.

Утім, заміни від Унаї Мельгоси вплинули на хід гри. На 70-й хвилині комбінацію за участю Квасниці та Краснопера влучним ударом із лінії штрафного завершив Роман – 1:0. Наприкінці зустрічі українці завдали ще кількох ударів по воротах, тоді як суперникам серйозно потурбувати Нещерета не вдалося. Тож «синьо-жовті» стартують із перемоги.

Додамо, що свій другий матч відбірної кампанії Євро-2025 збірна України зіграє за місяць – 12-го жовтня підопічні Унаї Мельгоси гостюватимуть в одноліток з Люмсембурга.

Прокрутити вгору