Вітання студентам та викладачам ЛДУФК імені Івана Боберського з нагоди Міжнародного Дня студентського спорту!

Дорогі студенти, шановні викладачі та члени спортивного клубу «СКІФ» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, вітаємо Вас з Міжнародним Днем студентського спорту! Вже дев’ятий рік поспіль 20-го вересня увесь світ відзначає це свято, започатковане Генеральною конференцією ЮНЕСКО у 2015 році за ініціативи Міжнародної федерації студентського спорту (FISU).

Спорт на благо миру та розвитку – гасло цієї міжнародної події, яке підкреслює важливість і необхідність такого виду загальнолюдської діяльності як для всіх нас загалом, так й для кожного зокрема. А здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою загального процвітання і благополуччя нашого суспільства та нашої держави.

Цей день покликаний привернути увагу та підвищити значущість спорту в навчальних закладах незалежно від підпорядкування та залучити до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації і розвитку. Рухомий спосіб життя, фізична культура і спорт є надійним джерелом доброго настрою та оптимізму, здоров’я і довголіття!

На превеликий жаль, уже другий рік поспіль ми відзначаємо Міжнародний День студентського спорту в умовах повномасштабної війни українського народу проти окупантів-рашистів з клятої московії, яка триває уже 574-й день – майже 19 місяців. Та незважаючи на усі проблеми сьогодення, в цей святковий день для усіх студентів-спортсменів планети ми щиро бажаємо усім Вам міцного здоров’я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот в ім’я процвітання України загалом та нашого Університету зокрема!

Як свідчить історія людства, в усі часи саме здорові тілом і духом люди складали опору суспільства, адже спорт загартовує волю й характер кожної особистості. Бажаємо Вам нескінченної енергії, наполегливості, натхнення у здійсненні всіх починань та задумів, нових спортивних звершень та гучних перемог на змаганнях найвищого національного і міжнародного рівнів, творчих та трудових здобутків, успіхів у навчанні та віри у велике майбутнє українського народу і нашої держави!

Україна завжди славилась своїми спортивними талантами. Має їх і наш славетний Університет, що на практиці щоразу доводять його студенти. Ось і на початку цього року, в січні місяці, на ХХХ Всесвітній зимовій Універсіади – Lake Placid 2023 FISU Winter World University Games – магістрант Дмитро Мазурчук виборов бронзову медаль у командному спринті змагань з лижного двоборства в дуеті з Віталієм Гребенюком – студентом Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка.

Далі більше – цього року наші студенти не тільки стали переможцями у загальнокомандному заліку ХVIII літньої Універсіади України-2023, а й зробили найбільший внесок у вдалий виступ студентської збірної України на ХХХІ літній Всесвітній Універсіаді-2023, яка відбулася з 28-го липня по 8-е серпня в китайському місті Ченду. Нагадаємо, українська студентська збірна в загальнокомандному медальному заліку, завоювавши 11 нагород (чотири золоті, чотири срібні та три бронзові), посіла високе 13-е місце серед 115-ти країн планети. При цьому одразу п’ять медалей з 11-ти завоювали студентки кафедри гімнастики нашого Університету. Зокрема, Христина Погранична завоювала для України першу нагороду Універсіади-2023, ставши срібною призеркою в особистому багатоборстві змагань з художньої гімнастики. Поклала вона до медальної «синьо-жовтої» скарбнички й дві перші золоті нагороди – за перемоги в фіналах вправ з обручем та зі стрічкою. До завоювання двох медалей долучилися й наші грації Анастасія Пташник і Марта Борис. У складі збірної України в групових вправах вони здобули «срібло» в командному багатоборстві та «бронзу» у фіналі групової вправи з п’ятьма обручами.

Долучилися наші спортсмени й до перемоги української студентської збірної у медальному заліку на ІІ Європейських іграх з спортивних єдиноборств у столиці Хорватії Загребі. Зокрема, у турнірі з карате вони вибороли дві нагороди. Цьогорічний випускник факультету педагогічної освіти Юрій Мосійчук, змагаючись у ваговій категорії до 60 кг серед чоловіків, став срібним призером. А в турнірі представниць прекрасної статі першокурсниця факультету фізичної культури і спорту Ксенія Коломійцева завоювала бронзову медаль у ваговій категорії понад 68 кг. У змаганнях з дзюдо студентка третього курсу факультету фізичної культури і спорту Ольга Цімко, змагаючись у ваговій категорії до 70 кг, зійшла на третю сходинку медального подіуму.

Ми пишаємося Вашими, шановні студенти, спортивними досягненнями на змаганнях найвищого ґатунку континентального та світового рівнів!

Окрім того, Ви з честю продовжуєте традиції з виховання фізично загартованого та здорового молодого покоління, адже фізичне виховання – це здоров’я нації. Отож, наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики і басейни якнайбільше дітей, молоді, їх батьків, але найголовніше – створення для цього відповідних умов.

Тож зичимо Вам високих здобутків та перемог у професійній діяльності на славу України і нашого Університету! Нехай Ваш приклад буде поштовхом для масового розвитку фізкультури і спорту, а також взірцем для юних мешканців нашої держави!

 

Слава Україні! Героям Слава! Слава ЗСУ!
Все буде Україна!

 

З повагою Ректорат ЛДУФК імені Івана Боберського

Прокрутити вгору