У матчі 14-го туру футбольної Першої ліги-2023/2024 «Карпати» Мирона Маркевича вдома впевнено обіграли «Металіст»

В поєдинку чергового, 14-го туру попереднього етапу чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в домашній грі з рахунком 3:0 обіграли харківський «Металіст» – одноосібного аутсайдера групи «А». Тим самим «зелено-білі» зміцнили своє лідерство та збільшили відрив від найближчих переслідувачів – «Ниви» з Бузової та «Агробізнеса» із Волочиська – до 13 очок. Додамо, що переможний гол у складі «Карпат» забив капітан карпатівців Амбросій Чачуа, який вищу освіту здобув у стінах нашого Університету.

«Карпати» (Львів) – «Металіст» (Харків) – 3:0 (2:0)

29 жовтня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 12:00. Сонячно. Температура +19˚C.

Арбітр – Андрій Зайцев (Донецька обл.).

Асистенти арбітра: Олексій Гавеля (Кривий Ріг), Дмитро Рубан (Київська обл.).

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська обл.).

Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

«КАРПАТИ»: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Саків, Полегенько, Чех (Клименко, 84), Чачуа (Шах, 57), Костенко (Равлик, 67), Підлепенець (Картушов, 84), Демченко, Іґор Невес (Крістіан Ноту, 67).

Запасні: Ільющенков, Матвєєв, Векляк, Романюк.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«МЕТАЛІСТ»: Фастов, Абрамов, Багачанський, Бусько (Синчук, 74), Вернаттус (Горенко, 46), Голубка (Маткобожик, 46), Гомес, Ісаєнко, П. Луців, Рязанцев, Ян Віктор (Тепляков, 65).

Запасні: Шумілов, Горяінов, Кобак, Красніков, Мораренко.

Головний тренер – Андрій Аніщенко.

Голи: Іґор Невес (9), Чачуа (23), Костенко (55).

Попередження: Рязанцев (59), Горенко (78), Ісаєнко (90+1).

Карпатівці розпочали поєдинок дуже активно і вже на 9-й хвилині відкрили рахунок. Тарас Саків отримав м’яч на лівому фланзі та виконав подачу в штрафний майданчик, де Іґор Невес, вигравши боротьбу в захисників «Металіста», пробив головою – 1:0. Львів’яни продовжували атакувати і вдруге відзначилися на 23-й хвилині. «Зелено-білі» заробили право на штрафний удар, який взявся виконувати Амбросій Чачуа. Капітан «Карпат» навісив, Владислав Бабогло дезорієнтував Дмитра Фастова, проте до м’яча не доторкнувся – 2:0.

Згодом забивати міг Єгор Демченко. Хавбек господарів мав дві нагоди. Спочатку м’яч після його удару пролетів над поперечкою, а згодом Єгор виконував штрафний – Фастов парирував цей постріл.

Другий тайм «леви» розпочали так само активно, як першу половину зустрічі. І вже на 55-й хвилині карпатівці забили втретє. Павло Полегенько виконав навіс з правого флангу, який вдало замкнув Ян Костенко – 3:0. Згодом «Металіст» мав можливість відіграти один гол. Євген Рязанцев вийшов віч-на-віч з Андрієм Кожухарем, проте програв дуель кіперу.

Карпатівці теж могли забивати ще. Зокрема, Тарас Саків виконував штрафний метрів з 18-ти – м’яч після його пострілу пролетів у лічених сантиметрах від стійки воріт. До останньої хвилини зустрічі команди створювали моменти, однак більше забитих голів у цьому матчі не було.

«Карпати» продовжують очолювати турнірну таблицю групи «А». У підопічних Мирона Маркевича 36 очок і перевага над найближчими переслідувачами, якими є «Нива» (Бузова) та «Агробізнес» (Волочиськ) становить 13 пунктів. У наступному турі «леви» зіграють на виїзді проти «Епіцентра», який має в своєму активі 21 очко і займає наразі четвертий рядок турнірки. Матч відбудеться у суботу, 4-го листопада, і розпочнеться о 13:00.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 14й ТУР

27 жовтня (п’ятниця)
«Поділля» (Хмельницький) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 0:1
Гол: Свистун (77).

 

28 жовтня (субота)

«Буковина» (Чернівці) – «Нива» (Бузова) – 3:3
Голи: Фарасєєнко (7), Палагнюк (64, 86) – Будняк (3), Паламар (24), Тихоменко (66).

«Хуст» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 1:2
Голи: Мердєєв (60, пен.) – Хома (37), Шинкаренко (75).

«Нива» (Тернопіль) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 1:2
Голи: Зінь (4) – Мороз (62), Стень (86).

 

29 жовтня (неділя)

«Карпати» (Львів) – «Металіст» (Харків) – 3:0
Голи: Іґор Невес (9), Чачуа (23), Костенко (55).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 14го ТУРУ

Прокрутити вгору