Анна Петрик у грі проти команди Греції допомогла збірній України з футболу здобути першу перемогу в жіночій Лізі націй УЄФА

Національна жіноча збірна України з футболу напередодні, 31-го жовтня поточного року, зіграла свій четвертий поєдинок групового турніру квартету В3 дебютного розіграшу Ліги націй УЄФА. «Синьо-жовті» в формально домашньому матчі на стадіоні «Теодорос Вардіноянніс» у грецькому місті Іракліон з рахунком 1:0 обіграли національної команду Греції. У складі української збірної усі 90 хвилин в лінії півзахисту відіграла Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні грає за полтавську «Ворсклу».

Україна – Греція – 1:0 (1:0)

31 жовтня. Іракліон. Стадіон «Теодорос Вардіноянніс». Початок – 17:00.

Арбітр – Вероніка Коварова (Чехія).

Асистентки арбітрині – Тереза Хессова, Тереза Голаковска (обидві – Чехія).

Четвертий арбітр – Наталі Чампішова (Чехія).

УКРАЇНА: Келюшик, Подольська, Корсун, Шматко, Петрик, Апанащенко, Семків, Гірин (Панцулая, 79), Кравчук, Овдійчук (Андрухів, 51), Глущенко (Калініна, 88).

Головний тренер – Володимир Пятенко.

ГРЕЦІЯ: Насі, Патерна (Георгіу, 63), Палама, Сідіра, Мітку, Какамбукі, Марку, Саррі, Конгулі (Пападопулу, 88), Спірідоніду (Георганці, 63), Яннака (Морайту, 56).

Головний тренер – Александрос Катікарідіс.

Гол: Апанащенко (32).

Попередження: Георганці (90).

«Синьо-жовті» стартували в групі з поразок у матчах із Сербією, Польщею та Грецією з однаковим рахунком – 1:2. Тепер же підопічні Володимира Пятенка знову зустрічалися з гречанками. Номінально домашній поєдинок українки проводили на острові Крит, в Іракліоні, на стадіоні «Теодорос Вардіноянніс». Нагадаємо, саме на цьому полі українки та гречанки грали і домашній поєдинок для доньок Еллади.

Початок гри команди провели на рівних. Затим гречанки завдали кількох ударів, зокрема голкіпер «синьо-жовтих» Келюшик врятувала нашу команду від пропущеного голу після спроби Спірідоніду, а Саррі пробила повз ближню дев’ятку. Українки відповіли ударами Апанащенко й Гірин у площину.

На 32-й хвилині наша команда вийшла вперед. Петрик зі штрафного поцілила у стійку, а Апанащенко добила м’яч у ворота – 1:0. Наприкінці першого тайму потурбували кіпера гречанок Насі Кравчук і Апанащенко.

Початок другої половини зустрічі був за номінальними гостями, зокрема здалеку поруч із дев’яткою пробила Саррі. Згодом українки перехопили ініціативу, однак до акцентованого удару по воротах справа не доходила.

На 74-й хвилині Глущенко якимось дивом не забила після перехоплення й передачі Апанащенко. Еллінки відповіли влучанням у площину від Георганці, але Келюшик й цього разу впоралася, як і в компенсований час, коли воротам загрожувала Сідіра. У підсумку маємо першу перемогу «синьо-жовтих» у групі – 1:0.

Додамо, що свій наступний матч у Лізі націй жіноча збірна України проведе проти Польщі 1-го грудня на стадіоні «Сталь» у місті Стальова Воля.

ФУТБОЛ. ЖІНОЧА ЛІГА НАЦІЙ2023/2024. ГРУПА В3

1 тур
22.09.2023

Україна – Сербія – 1:2
Греція – Польща – 1:3

2 тур
26.09.2023

Польща – Україна – 2:1
Сербія – Греція – 4:0

3 тур
27.10.2023

Греція – Україна – 2:1
Польща – Сербія – 2:1

4 тур
31.10.2023

Україна – Греція – 1:0
Сербія – Польща – 1:1

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ ТРЬОХ ТУРІВ

1. Польща – 10 очок (м’ячі 8–4)
2. Сербія – 7 (8–4)
3. Україна – 3 (4–6)
4. Греція – 3 (3–9)

 

КАЛЕНДАР РЕШТИ МАТЧІВ

5 тур
01.12.2023

Україна – Польща
Греція – Сербія

6 тур
05.12.2023

Сербія – Україна
Польща – Греція

 

За матеріалами сайту uaf.ua

Прокрутити вгору