Футболісти «Руху» у перенесеній грі 5-го туру УПЛ-2023/2024 на «Арені Львів» програли «Дніпру-1»

Напередодні, 1-го листопада, в перенесеному поєдинку 5-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів УПЛ сезону-2023/2024 львівський «Рух», в складі якого грає низка студентів кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а тренерський штаб сформовано повністю з випускників нашого вишу, на полі «Арени Львів» приймав «Дніпро-1», за який виступають Олексій Гуцуляк та Василь Кравець, що вищу освіту також здобули в стінах ЛДУФК імені Івана Боберського. У підсумку гості здобули перемогу з рахунком 2:0.

«Рух» (Львів) – «Дніпро-1» (Дніпро) – 0:2 (0:2)

1 листопада. Львів. Стадіон «Арена Львів». Початок – 18:00.
Похмуро. Температура +10˚C.

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків).

Асистенти арбітра: Семен Шлончак (Черкаси), Андрій Скрипка (Кропивницький).

Четвертий арбітр – Олександр Солов’ян (Київська обл.).

Спостерігач арбітражу – Ігор Хіблін (Хмельницький).

Арбітр VAR – Юрій Іванов (Донецька обл.).

Асистент арбітра VAR – Руслан Єрмоленко (Чернігів).

Спостерігач арбітражу VAR – Михайло Овчар (Калуш).

Делегат УАФ – Олег Кучер (Рівне).

«РУХ»: Герета, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Едсон, Пастух, Сапуга, Руніч (Квасниця, 53), Теслюк (Соломон, 76), Климчук (Карабін, 76).

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

«ДНІПРО1»: Кінарейкін, Мірошніченко, Сарапій, Сваток, Адамюк, Рубчинський (Горбунов, 83), Бабенко, Лєднєв (Віктінью, 65), Піхальонок (Кравець, 89), Гуцуляк, Філіппов.

Головний тренер – Юрій Максимов.

Голи: Філіппов (16), Піхальонок (26).

Попередження: Теслюк (33), Слюбик (63) – Піхальонок (21), Гуцуляк (75), Мірошніченко (84).

Листопад розпочався для «Руху» перенесеним матчем п’ятого туру УПЛ-2023/2024 – 1-го числа «жовто-чорні» вдома приймали «Дніпро-1». У порівнянні з матчем проти «Олександрії» Віталій Пономарьов провів кілька замін. Зокрема, ворота замість Ледвія захищав Герета, який вперше у кар’єрі вийшов в основі у матчі УПЛ. Також Дідик повернувся після дискваліфікації і зайняв місце Холода, Пастух вийшов замість Притули, а Підгурського у складі змінив Едсон.

«Рухівці» з перших хвилин активно запресингували «Дніпро-1» і провели кілька хороших атак. Спочатку Климчук небезпечно пробив зі штрафного і м’яч пролетів над поперечиною. За кілька хвилин Теслюк вивів Руніча на практично порожні ворота, але Василь не реалізував свій момент – пробив повз ціль. Згодом «жовто-чорні» втекли у контратаку і Руніч знову пробивав по воротах, але м’яч пролетів повз дальній кут.

Втім, як це часто буває у футболі, всупереч ситуації на полі рахунок відкрили дніпряни: Філіппов та Гуцуляк спіймали «жовто-чорних» на контратаці і створили момент – із першим ударом впорався Герета, але Філіппов зіграв на добиванні і вивів гостей вперед – 1:0. А на 26-ій хвилині «Дніпро-1» скористався провалом у центральній зоні «Руху», де Піхальонок забіг у штрафний майданчик львів’ян і подвоїв перевагу своєї команди – 2:0. До перерви гра вирівнялась, втім м’яч більше контролювали «рухівці», які намагались відігратись.

Другий тайм також розпочався з атак львів’ян: спочатку Теслюк небезпечно пробивав через себе, також здалеку стріляв Сапуга. Дніпряни відповіли своїми моментами, але там, де удари гостей не заблокували захисники, вдало зіграв Герета. Після цього Слюбик пробивав зі штрафного, однак воротар «Дніпра-1» відбив цей постріл. Також небезпека була після метушні у штрафному майданчику дніпрян – Дідик вдарив, але влучив у Теслюка і м’яч пролетів поруч зі стійкою. Наприкінці гри «жовто-чорні» спробували відквитати хоча б один гол, але їм і цього не вдалось зробити. У підсумку, друга в сезоні поразка «Руху».

Додамо, що в наступному матчі, у межах 13-го туру, «жовто-чорні» у понеділок, 6-го листопада, вдома прийматимуть «Оболонь». Гра на полі «Арени Львів» розпочнеться о 19:00.

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 12го ТУРУ

Прокрутити вгору