«Карпати» Мирона Маркевича у грі 15-го туру футбольної Першої ліги-2023/2024 зазнали першої поразки в сезоні

В поєдинку чергового, 15-го туру попереднього етапу чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в гостьовій грі з рахунком 2:3 програли «Епіцентру» з Кам’янця-Подільського. Тим самим «зелено-білі» дозволили «Агробізнесу» із Волочиська, який займає другий рядок турнірної таблиці в групі «А», скоротити відставання з 13-ти очок до 10-ти.

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Карпати» (Львів) – 3:2 (1:2)

5 листопада. Кам’янець-Подільський. Стадіон ім. Г. Тонкочеєва. Початок – 12:00.
Похмуро. Температура +12˚C.

Арбітр – Ігор Сташук (Чернігів).

Асистенти арбітра: Олександр Марчик (Житомир), Андрій Лікаренко (Чернігів).

Четвертий арбітр – Володимир Бамбурак (Чернівці).

Спостерігач арбітражу – Борис Трач (Тернопіль).

«ЕПІЦЕНТР»: Жмурко, В. Кристін (Жмуйда, 77), Мороз, Григоращук, Климець, Беженар (Алібеков, 90+3), Ліповуз, Глущук, Ляшенко (Гірний, 76), Стень, Кравчук.

Запасні: Бушняк, С. Кристін, Козловський, Павлученко, Миронюк, Бендера, Полюлях.

Головний тренер – Сергій Нагорняк.

«КАРПАТИ»: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Полегенько, Сухар (Равлик, 70), Саків, Чех (Шах, 84), Рябов (Демченко, 69), Костенко, Чачуа, Іґор Невес.

Запасні: Ільющенков, Векляк, Картушов, Матвєєв, Романюк, Клименко, Підлепенець, Крістіан Ноту.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Голи: Глущук (5), Кравчук (58, 78) – Костенко (35), Полегенько (45).

Попередження: Григоращук (60), Жмуйда (60) – Рябов (64), Іґор Невес (74).

Поєдинок у Кам’янці-Подільському згідно із календарем мав відбутися у суботу, 4-го листопада. Проте через затяжну повітряну тривогу було ухвалено рішення зіграти наступного дня – у неділю, 5-го листопада.

Львів’яни активно розпочали матч і на старті зустрічі провели дві атаки правим флангом. Особливо небезпечно було після другого випаду, коли Тимофій Сухар прострілив на Іґора Невеса – удар бразильця заблокував Степан Григоращук. А вже у наступній атаці «Епіцентр» відзначився забитим голом. Андрій Ляшенко прорвався правим флангом і прострілив у центр на Юрія Глущука, котрому залишалося лише влучити у порожні ворота – 1:0.

Пропущений гол не змінив ситуацію на полі – «Карпати» продовжували йти вперед великими силами. На восьмій хвилині знову Іґор Невес бив головою після навісу справа – над поперечкою. Невдовзі Тарас Саків заробив штрафний, який взявся виконувати Павло Полегенько, однак постріл карпатівця виявився неточним. Неодноразово у гру вступати довелося і голкіперу господарів. У Романа Жмурка було чимало роботи, адже «зелено-білі» виконали серію кутових та навісів після позиційних атак.

На 33-й хвилині підопічні Сергія Нагорняка організували контрвипад. Олександр Климець запустив довгою передачею у прорив Сергія Стеня. Найкращого бомбардира «Епіцентру» супроводжував Саків, але Стеню таки вдалося пробити – лише майстерність Андрія Кожухаря врятувала «Карпати» від другого м’яча. Зате свою нагоду використали «леви». Сухар виконав черговий навіс з правого флангу, а Ян Костенко виграв верхову дуель у штрафному майданчику суперника і головою відправив м’яч у сітку – 1:1.

Ще до завершення тайму господарі могли знову виходити вперед. Климець увірвався у штрафний майданчик і пробив, утім підкат Максима Чеха ліквідував загрозу біля воріт «Карпат». А на останній хвилині тайму «зелено-білі» забили вдруге. Костенко м’яко навісив у штрафний майданчик, чим скористався Полегенько, який головою спрямував м’яч у ціль. 2:1 на користь гостей – за такого рахунку суперники пішли на перерву.

На старті другої половини команди обмінялися кількома атаками. Під час однієї з них рефері вгледів порушення правил з боку Саківа проти Ляшенка. «Епіцентр» сповна скористався цим штрафним ударом. Андрій Беженар навісив, а Данило Кравчук випередив захисників і влучив у ціль з гострого кута – 2:2.

«Зелено-білі» незабаром могли відповісти тією ж монетою. Саків насів зі штрафного, а Чех опинився першим на підбиранні, щоправда, запустив м’яч над воротами. За мить вже Полегенько та Сухар розігнали атаку правим флангом, проте вчасний вихід Жмурка із воріт врятував ситуацію для «Епіцентру». На 73-й хвилині і голкіпер був безсилим – удар Полегенька прийняла на себе стійка.

Натомість команда із Кам’янця-Подільського скористалася помилкою суперника і забила втретє. Саків неподалік штрафного майданчика подарував м’яч Кравчуку, а той одразу потужно пробив – 3:2.

До завершення поєдинку львів’яни створили декілька нагод, щоб відігратися. Зокрема, у компенсований час Демченко та Шах розіграли комбінацію на правому фланзі, однак Артур у ворота не влучив. А на п’ятій доданій хвилині після подачі з кутового міг забивати Іґор Невес, проте головою пробив над поперечкою.

«Карпати» поступилися вперше у сезоні, але зберегли лідерство. У львів’ян залишилося 36 очок. У наступному турі «леви» прийматимуть на «Україні» волочиський «Агробізнес», головним тренером якого є Олександр Чижевський – ще один випускник ЛДУФК імені Івана Боберського. Матч відбудеться у неділю, 12 листопада, і розпочнеться о 13:15.

 

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 15й ТУР

3 листопада (п’ятниця)

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Нива» (Тернопіль) – 2:1
Голи: Свистун (39), Бариляк (90) – Вольський (88).

 

4 листопада (субота)

«Металіст» (Харків) – «Буковина» (Чернівці) – 2:3
Голи: Рязанцев (30), Ісаєнко (51) – Фарасєєнко (19), Палагнюк (82, пен., 84).

«Поділля» (Хмельницький) – «Хуст» – 4:1
Голи: Войтіховський (6), Задоя (24), Боженар (57), Пріхна (63) – Пилип (66).

 

5 листопада (неділя)

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Карпати» (Львів) – 3:2
Голи: Глущук (5), Кравчук (58, 78) – Костенко (35), Полегенько (45).

«Нива» (Бузова) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 0:1
Гол: Шинкаренко (83).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 15го ТУРУ

Прокрутити вгору