Баскетболістки ЛДУФК – бронзові призерки чемпіонату України 2023 року з баскетболу 3х3

В Івано-Франківську відбувся фінальний турнір чемпіонату України 2023 року з баскетболу 3х3 серед жіночих команд. Безпосередню боротьбу за медалі головного змагання сезону національного рівня вели вісім команд. Третє місце і, відповідно, бронзовий комплект медалей завоювала львівська команда КІВС (Клуб ігрових видів спорту), яка на сто відсотків була сформована зі студенток кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

У складі львівської команди КІВС грали студентка першого курсу факультету фізичної культури і спорту Дарія Решетнікова (на фото – №4), третьокурсниці цього факультету Єлизавета Cафонова-Водовоз та Ольга Савченко (№1 і №16 відповідно) та студентка третього курсу факультету педагогічної освіти Катерина Штик (№5). Тренер команди – старший викладач кафедри спортивних та рекреаційних ігор нашого закладу вищої освіти, майстер спорту з баскетболу Ірина Кленіна.

На попередньому етапі вісім команд-учасниць було розподілено на дві групи – по чотири в кожній. У квартеті «А» грали по два колективи з Івано-Франківська («Прикарпаття» –ДЮСШ-2 та ОДЮСШ) і Львова (КІВС та КІВС-2). А в групі «Б» змагалися місцевий БК «Франківськ – ПНУ», СДЮСШОР-2 з Полтави, київська ДЮСШ-3 та «Спортліцей» з Івано-Франківської області. По завершенні матчів у групах, по дві кращі команди з кожного квартету сформували півфінальні пари: переможець групи «А» грав проти другого місця групи «Б», а переможець групи «Б», відповідно, проти команди, яка посіла другу позицію в групі «А». Переможці півфіналів у заключному, фінальному поєдинку в очному протистоянні розіграли титул чемпіона України. Додамо, що матч за третє місце, згідно з Регламентом, не проводився – володаря бронзового комплекту нагород, як і місця з п’ятого по восьме, визначали за рейтингом команд.

Команда КІВС достатньо впевнено пройшла груповий етап. Підопічні Ірини Кленіної у квартеті «А» в першому турі з рахунком 15:9 обіграли івано-франківську обласну ДЮСШ. У львівському дербі проти КІВС-2 вони виграли з перевагою у п’ять ігрових очок – 12:7. Натомість у грі проти головного фаворита не лише групи, а й загалом чемпіонату – «Прикарпаття» –ДЮСШ-2, наші дівчата зазнали поразки з доволі «болючим» рахунком – 4:22. У підсумку команда Ірини Кленіної стала другою в квартеті «А» і продовжила виступи на півфінальній стадії.

У першому матчі за вихід у фінал «Прикарпаття» –ДЮСШ-2 впевнено, з рахунком 22:7 переміг «Спортліцей» з Івано-Франківської області. Обійшлося без сенсацій й в іншому півфіналі: БК «Франківськ – ПНУ» обіграв львівський КІВС з перевагою у сім пунктів – 15:8. Тож фінал жіночого чемпіонату України з баскетболу 3х3 перетворився на івано-франківське дербі, в якому «Прикарпаття» –ДЮСШ-2 виграв у БК «Франківськ – ПНУ» з рахунком 16:10.

Втім, наші дівчата з львівського КІВС повернулися додому також не з порожніми руками. Завдяки більш високому рейтингу, ніж у баскетболісток «Спортліцею», Єлизавета Cафонова-Водовоз, Ольга Савченко, Катерина Штик та Дарія Решетнікова посіли третє призове місце. Тож вітаємо наших дівчат та їхнього тренера Ірину Кленіну з успішним виступом на чемпіонаті України-2023 й бажаємо їм міцного здоров’я, щастя, успіхів у навчанні та нових яскравих перемог на баскетбольних майданчиках.

Прокрутити вгору