Практична підготовка з пішохідного туризму для студентів та підвищення кваліфікації для викладачів (Фото)

Впродовж останніх жовтневих днів (30-31 жовтня) кафедра туризму (в.о. завідувача – доцент Володимир Худоба) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського зі своїми партнерами – Львівським обласним центром краєзнавства, екскурсій і туризму (директор – Юрій Ткаченко) та Національним природним парком «Сколівські Бескиди» (директор – Василь Приндак) організували практичну підготовку з пішохідного туризму для студентів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» та підвищення кваліфікації – для викладачів.

В рамках цієї програми під керівництвом професорки Тетяни Божук студенти першого, другого і третього курсів та аспірант першого року навчання Віталій Кудрик разом із викладачами кафедр туризму (в.о. завідувача, доцент Володимир Худоба, старший викладач Павло Кучер та викладачі Діана Цесьців і Оксана Никига) та спортивного туризму (доценти Роман Скабара і Володимир Ковалишин та старший викладач Лідія Тимошенко) пройшли «Шляхом пам’яті Юрія «Руфа» Дадака», що проходить територію НПП «Сколівські Бескиди».

Туристичний маршрут розпочався на околиці села Труханів зі сходженням на вершину гори Ключ та зупинкою біля могили-меморіалу Українських Січових Стрільців, де вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання і виконали Гімн України.

Після цього піднялися на хребет гори Ключ і пройшли Шляхом пам’яті Юрія «Руфа» Дадака в реверсному напрямку з такими тематичними зупинками:

• «Руф як Особистість» – г. Ключ (929 м.);

• «Руф історичний» – хребет г. Ключ;

• «Руф туристичний» – скельний масив «Острів Пасхи»;

• «Руф містичний» – озеро Журавлине (Мертве).

Ще однією цікавою локацією на туристичному маршруті був водоспад «Кам’янка».

Наступний захід відбувся на базі «Карпати» Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді (ЛОЦКЕТУМ).

Студенти першого, другого і третього курсів спеціальності «Туризм і рекреація» та аспірант першого року навчання Віталій Кудрик мали туристичний коворкінг з активних форм туризму та оволоділи практичними навичками спортивного туризму за такими майстер-класами:

• Підготовка наплічника до туристичного походу
• Складання і розкладання намету
• Опанування скеледромом
• Орієнтування-квест
• Фігурне водіння велосипеда
• Окремі дистанції з «Індивідуальної смуги перешкод»

Взявши участь у вище перелічених заходах, студенти та викладачі отримали сертифікати, що засвідчують проходження практичної підготовки та підвищення кваліфікації з пішохідного туризму.

Одним із завершальних етапів мандрівки відбулося підписання угоди між Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського та Національним природним парком «Сколівські Бескиди». Дана угода передбачає здійснення освітньої та науково-практичної і методичної діяльності, а також практичну допомогу при екологічній, рекреаційній та природоохоронній діяльності.

Завдяки цій угоді про співпрацю, передбачається підтримка академічних та наукових обмінів між науковцями, викладачами, аспірантами та студентами. Планується участь в освітніх грантах, наукових конференціях, лекціях, семінарах, тренінгах, дослідженнях та проєктах.

Також в межах заходу була проведена Посвята студентів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» у туристи, святкова ватра та наспівування патріотичних пісень.

Прокрутити вгору