На стадіоні СКІФ ЛДУФК 25-го листопада буде зіграно фінальний матч Кубку України-2023 з футболу серед жіночих команд

Напередодні, 16-го листопада, Українська асоціація футболу (УАФ) визначила місце та час початку фінального матчу ювілейного, 30-го за ліком розіграшу Кубка України з футболу серед жіночих команд. З приємністю повідомляємо, що головний поєдинок за почесний трофей відбудеться у суботу, 25-го листопада, на затишному полі найстарішої серед діючих футбольних арен міста Лева – стадіоні СКІФ Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Стартовий свисток арбітра про початок зустрічі пролунає о 13:00.

За Кубок України-2023 у фіналі змагатимуться «Кривбас» з Кривого Рогу та полтавська «Ворскла», в лінії півзахисту якої грає одна з лідерок не тільки «біло-зелених», а й національної збірної України Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) нашого закладу вищої освіти.

Цікаво, що гравчині полтавської команди вийшли до вирішального етапу цьогорічного Кубку України в статусі чинних володарок трофея, тож вони намагатимуться залишити його в рідному місті. Натомість «Кривбас» зіграє у фінальному матчі вперше в історії клубу і однозначно робитиме в фіналі усе можливе, аби Кубок України змінив прописку – переїхав із Полтави до Кривого Рогу.

Зазначимо, що в чемпіонаті України після десяти зіграних турів «Кривбас» та «Ворскла» також перебувають на позиціях лідерів. Так «червоно-білі», набравши в десяти іграх 28 очок (дев’ять перемог, одна нічия, жодної поразки, різниця м’ячів «+24» (30 – 6), очолюють турнірну таблицю. У полтавчанок, які йдуть на другій позиції, на три пункти менше – 25 очок (вісім перемог, одна нічия, одна поразка, різниця м’ячів «+49» (51 – 2). При цьому очне побачення лідерів, що відбулося на полі «Кривбасу», сильнішого не виявило – нічия з рахунком 0:0.

Впевнено фіналісти Кубка України зіграли і свої останні матчі в національному чемпіонаті. Зокрема, «червоно-білі» на своєму полі з рахунком 4:0 розгромили київське «Динамо», а «біло-зелені» не менш впевнено по грі, але трохи скромніше по рахунку (3:0) у Володимирі обіграли тамтешній «Ладомир».

Додамо, що фінальна гра, як і поєдинки національного чемпіонату, через добре відомі усім причини, відбудеться без глядачів на трибунах стадіону. Втім, усі шанувальники жіночого футболу зможуть поспостерігати і повболівати за свою улюблену команду, переглянувши онлайн-трансляцію на YouTube-каналі УАФ. Також є велика ймовірність (перемовини наразі ще тривають), що гру зі стадіону СКІФ в прямому ефірі транслюватиме один з національних телеканалів.

ФУТБОЛ. ЖІНКИ. КУБОК УКРАЇНИ2023

Матчі 1/8 фіналу

25 серпня
«Маріуполь» (Маріуполь) – «Ладомир» (Володимир) – 0:5

 

26 серпня
«Сістерс» (Одеса) – «Колос» (Ковалівка) – 0:2
«Шахтар» (Донецьк) – «ЕМС-Поділля» (Вінниця) – 9:0
«Пантери» (Умань) – «Динамо» (Київ) – 0:3

 

27 серпня
«Полісся» (Житомир) – «Дніпро-1» (Дніпро) – 0:16

 

28 серпня
«Атекс» (Київ) – «Ворскла» (Полтава) – 0:30
«Житлобуд-1» (Харків) – «Верес» (Рівне) – 1:0

 

24 вересня
«Минай» (Минай) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 0:6

 

Матчі 1/4 фіналу

12 вересня
«Ладомир» (Володимир) – «Ворскла» (Полтава) – 1:3

 

13 вересня
«Шахтар» (Донецьк) – «Колос» (Ковалівка) – 1:2
«Динамо» (Київ) – «Дніпро-1» (Дніпро) – 0:2

 

21 жовтня
«Житлобуд-1» (Харків) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:1, пенальті – 2:4

 

Матчі 1/2 фіналу

11 листопада
«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Колос» (Ковалівка) – 2:1
«Ворскла» (Полтава) – «Дніпро-1» (Дніпро) – 5:1

Прокрутити вгору