Вітання студентам та магістрантам ЛДУФК імені Івана Боберського з Міжнародним Днем Студента!

Найщиріші привітання студентам та магістрантам Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського від ректорату, професорсько-викладацького складу, профспілкової організації та усіх працівників нашого закладу вищої освіти з Міжнародним Днем Студента!

Дорогі студенти – майбутні наші колеги!

Студенти завжди вважалися як одна з найпрогресивніших соціальних груп усіх часів. Їх відвага та готовність постійно впроваджувати новаторські ідеї, а також прагнення до справжніх ідеалів свободи, неодноразово ставали взірцем для наслідування, надихаючи інших і служачи прикладом для майбутніх поколінь.

Міжнародний День Студентів, який щорічно відзначається 17-го листопада у всьому світі, є живим підтвердженням цього факту. Цей день вшановує події, що відбулися в колишній Чехословаччині, окупованій нацистами. 28-го жовтня 1939 року студенти та викладачі празьких університетів вийшли на мирну демонстрацію, щоб відзначити річницю утворення своєї історичної держави. Фашисти, сприйнявши цю проявлену національну непокору, жорстоко розігнали демонстрацію, спричинивши смерть Яна Оплетала, одного зі студентів медичного факультету. Його похорони перетворилися на велику акцію протесту, яка призвела до арештів та страт активістів.

Зранку 17-го листопада 1939 року карателі оточили студентські гуртожитки в Празі, заарештувавши понад 1200 студентів і кілька викладачів. Дев’ять активістів були страчені без суду в тюрмах празького району Рузіне. Решта були відправлені в концтабір Заксенхаузен. Намагаючись придушити опір, Гітлер віддав наказ закрити всі вищі навчальні заклади Чехії до кінця війни.

Українська спільнота, виражаючи глибоку солідарність до принципів демократії, приєдналася до міжнародної спільноти за ініціативою студентської молоді нашої держави. Таким чином День Студента, уведений Указом Президента України від 16-го червня 1999 року №659/99 в Україні, щорічно святкується 17-го листопада.

Студентство – воістину найкращий період життя. Будучи студентами, Ви почали будувати фундамент свого життя. Скільки знань було отримано в цей, здавалося б, безтурботний час. Тож використовуйте ці знання в повній мірі, будьте наполегливими і досягайте нових вершин!

Шановні студенти та магістри, вітаючи Вас з Міжнародним Днем Студента, на превеликий жаль, ми не можемо не згадати, що нині триває уже 632-й день героїчної боротьби Збройних Сил України та усього нашого народу проти російських загарбників. Тож перш за все бажаємо Вам, зрештою як і нам усім, мирного неба, витримки і віри в нашу неминучу Перемогу над клятим супостатом з московії, стійкості та міцності духу!

Звісно, як і годиться на таке прекрасне свято, бажаємо Вам відчути на собі всі принади студентського життя. Нехай навчання дається легко, іспити здаються швидко, а вільного часу буде все більше. Поки життя надає Вам всі можливості, беріть від нього все, але при цьому направляйте весь присутній ентузіазм в потрібне русло. Нехай роки, що пролітають так швидко, залишать у вашій пам’яті слід радісних і позитивних вражень!

Бажаємо Вам впродовж студентських років цікавих подій і натхнення, яскравих буднів, веселих друзів, продуктивного навчання, успішних іспитів, зданих сесій та лояльних і доброзичливих, але справедливих професорів, доцентів і викладачів. Нехай Ваші студентські роки стануть найбільш незабутніми і крутими та нехай принесуть Вам знання, диплом, надійну дружбу і позитивні враження!

Вітаючи Вас з Вашим студентським святом, бажаємо не падати духом, а доблесно проходити крізь нетрі практик, сесій, іспитів та заліків. Бажаємо Вам з цікавістю гризти граніт науки і отримувати знання, які стануть в нагоді у подальшому житті. Бажаємо, щоб Ви отримали професію, про яку мрієте і звичайно ж удачі, без якої кожному студенту ніяк не обійтися.

Студенти – це такий народ,
Який не може без пригод,
А їх, до речі, вистачає:
Підступна сесія чекає
Чи причепився викладач –
Тоді уже хоч сядь та й плач…

А лекції такі всі схожі –
Нудні. Студент сидіть не може,
Та як приходить семінар,
Студенту враз якийсь тягар:
Його не видно із-за парти,
Йому уже і не до жартів.

Та викладач хоч в окулярах,
Присутніх відміча на парах,
Тоді й приходять перездачі
І знов студент ридає-плаче…
Але всі теми поздає – дивись,
Стипендія вже є.

Професія «студент» – це класно,
Хоча, на жаль, короткочасно:
Десять семестрів чи п’ять років –
Оце для нас законні строки,
Тож спішимо Вас всіх вітати:
Із Вашим днем! Із Вашим святом!

Прокрутити вгору