23-го листопада у ЛДУФК відбудеться благодійний сеанс одночасної гри в шахи з відомими гросмейстерами – Олегом Романишиним та Адріаном Михальчишиним

У четвер, 23-го листопада, в актовій залі головного корпусу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (вул. Костюшка, 11) відбудеться традиційний, уже дев’ятий за ліком благодійний сеанс одночасної гри в шахи. Кожен охочий матиме нагоду випробувати себе у найстарішій грі людства в очному протистоянні з легендарними львівськими міжнародними гросмейстерами – Олегом Романишиним та Адріаном Михальчишиним, які свого часу входили до когорти найсильніших шахістів не тільки України, а й світу. Початок сеансу – о 17:00.

Організатором традиційного сеансу одночасної гри в шахи з відомими гросмейстерами є Ротарі Клуб «Львів» (президент – Олег Гураль). Вперше захід відбувся у 2012 році та проводився щороку включно по 2019 рік. На жаль, спочатку через пандемію Covid-19 у 2020 і 2021 роках та через повномасштабне вторгнення москалів на українську землю в 2022, впродовж трьох попередніх років сеанс не проводився. І ось після тривалої, трирічної перерви, за ініціативи подружжя Любові і Богдана Демчини (пан Богдан свого часу був очільником ротарійців) та ректора нашого Університету, професора Євгена Приступи, який неодноразово був учасником турніру, сеанс одночасної гри в шахи з відомими гросмейстерами, що називається, реанімовано.

Зазначимо, що турнір вперше відбудеться у ЛДУФК імені Івана Боберського. А усі зібрані кошти, як і з усіх попередніх сеансів, підуть на допомогу двом дитячим сиротинцям. Один з них знаходиться у смт Лопатин Червоноградського району Львівської області, а інший – у Львові, за адресою вул. Просвіти, 2. Саме тому, знову ж таки традиційно, сеанс проводиться незадовго до улюбленого дитячого свята – Дня Святого Миколая, який цього року вперше, згідно з новим церковним календарем, відзначатиметься 6-го грудня.

Нагадаємо, що впродовж восьми попередніх сеансів незмінним його учасником був Олег Романишин. Разом з ним у різні роки учасниками турніру були інші шахові зірки, зокрема, Марта Літинська, Василь Іванчук, Олександр Білявський, Назар Фірман та ісландець Маргейр Петурссон. Тепер цей список доповнить Адріан Михальчишин. Зазначимо, що Іванчук, Білявський та Фірман вищу освіту здобули у стінах нашого Університету.

Також слід сказати, що окрім власне сеансу гри у шахи, відбудеться, знову таки традиційно, й аукціон, на якому буде виставлено низку ексклюзивних спортивних, і не тільки, лотів. Не бракуватиме на заході й почесних гостей. Зокрема, цього разу на турнір запрошено головного тренера львівських «Карпат», одного з найавторитетніших вітчизняних футбольних фахівців Мирона Маркевича – випускника та Почесного професора Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Тож завтра, 23-го листопада, о 17:00 чекаємо усіх в актовій залі головного корпусу ЛДУФК імені Івана Боберського з добрим настроєм до гри в шахи та щирим бажанням допомогти дітям-сиротам на День Святого Миколая!

Разом творимо добрі справи! Все буде Україна!

Прокрутити вгору