Мирон Маркевич: «Завдання перед «Карпатами» – не просто вийти в УПЛ, а фінішувати на першому місці»

Головний тренер львівських «Карпат», один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – розповів про першу частину чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024, поділився планами клубу на зимове міжсезоння та відповів на запитання вболівальників.

ПРО ПОБУДОВУ НОВОЇ КОМАНДИ

«Ви самі розумієте, що команда у нас абсолютно нова. З попереднього складу залишилися тільки капітан Амбросій Чачуа (випускник ЛДУФК імені Івана Боберського – ред.), а також Олександр Ільющенков, Артур Рябов і Тарас Саків. Звичайно, що на створення команди потрібен час. Ми ризикували, адже не так просто за кілька тижнів підготовки сформувати боєздатну команду. Ми починали сезон важкувато, але пізніше розігралися і показували досить непоганий футбол».

 

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ

«Цілісної гри ще немає і я це прекрасно розумію. Можливо, лише у грі з «Агробізнесом» команда від початку і до кінця виконувала тренерські настанови та провела дійсно хороший матч. Загалом траплялося так, що перший тайм проводили добре, а другий – не дуже. Це наша головна проблема. Потрібно привчити футболістів до того, що треба з першої до останньої хвилини відпрацьовувати на максимум. Звичайно, що ми маємо виконати головне завдання – вийти в УПЛ. Зробимо все можливе від себе, щоб так відбулося».

 

ПРО «КАРПАТИ2» І ДИТЯЧИЙ ФУТБОЛ

«Ми стежимо за нашою другою командою – вони показали доволі непоганий результат. Хлопці грають проти дорослих футболістів і те, що вони перебувають на такому місці (сьоме місце серед 17-ти команд – ред.), це дає надію. Звичайно, на першому плані у нас основний склад, але ми прекрасно розуміємо, що потрібна серйозна дитяча школа. Я б дуже хотів, щоб у дітей була не гірша база, ніж в основної команди. Є розуміння керівництва клубу. «Карпати» прагнуть якомога швидше побудувати штучні поля для дітей і забезпечити їх якісними тренувальними умовами».

 

ПРО ВЕСНЯНУ ЧАСТИНУ СЕЗОНУ

«Плани зрозумілі – нам треба провести ще десять матчів проти команд з іншої географічної групи. Поки що ми не вивчали майбутніх суперників, адже у всіх командах будуть зміни. Очевидно, що вся боротьба ще попереду. У нас є певний гандикап, але повірте мені – ми налаштовуватимемо усіх футболістів і самі себе на те, що все тільки попереду. Ми будемо дуже серйозно готуватися до заключних матчів. Наше завдання – не просто вийти в УПЛ, а фінішувати на першому місці».

 

ПРО ТРЕНУВАЛЬНІ ЗБОРИ

«Про чіткі плани наразі говорити рано. Самі розумієте, у який час ми живемо. Футбольне поле на ДЮСШ за нами вже заброньоване, а там – побачимо. Якщо вдасться виїхати на збори, то ми поїдемо і постараємось зіграти з сильними командами. 22-го січня команда виходить з відпустки і починає перший етап підготовки у Львові, а далі час покаже».

 

За матеріалами сайту fckarpaty.org.ua

Прокрутити вгору