Бадмінтоністи ЛДУФК на Всеукраїнському турнірі «Волан Лева – 2023» завоювали десять медалей (Фото)

Упродовж трьох днів, з 1-го по 3-є грудня поточного року, у Львові відбувся Всеукраїнський турнір з бадмінтону «Волан Лева – 2023». За почесні нагороди змагалися загалом 135 спортсменів. Серед учасників було й семеро представників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які загалом вибороли десять медалей – три золоті, п’ять срібних та дві бронзові. При цьому кожен з них на церемонії нагородження бодай раз сходив на медальний подіум.

На Всеукраїнському турнірі «Волан Лева – 2023» учасники виборювали нагороди в кількох категоріях: категорія Опен (майстри спорту і кандидати в майстри спорту), категорія -Б- (кандидати в майстри спорту і спортсмени першого розряду) та категорія -С- (масові розряди).

Учасниками змагань були студенти, аспіранти, викладачі та випускники Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а саме: Олександр Даниленко (першокурсник факультету педагогічної освіти), Роман Алтунян (магістрант факультету фізична культура і спорт), аспіранти Олександр Чакалов і Олександр Бурик, випускники кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник) Ірина Кріль і Віктор Музика, а також Любов Ціж – в.о. завідувачки кафедри терапії та реабілітації. На загал вони завоювали десять медалей.

Олександр Даниленко брав участь у парному та змішаному розрядах в категорії -Б-. У змішаній категорії в дуеті з Оксаною Коробковою він став срібним призером, програвши в фіналі переможцям турніру Ігорю Баку (Київ) і Катерині Чертовій (Кам’янець-Подільський / Дніпро) у двох сетах з рахунком 0:2 (20:22, 13:21). А в парній категорії серед чоловіків львівський дует Олександр Даниленко / Тарас Кахнич посів 5–8 місце.

Роман Алтунян змагався в одиночному та парному розрядах Опен категорії. У парній категорії львівський дует Роман Алтунян / Мирослав Ключковський в підсумку завоював бронзові медалі. У трійці фіналістів вони зазнали двох поразок. Спочатку у двох сетах з рахунком 0:2 (15:21, 11:21) поступилися Сергію Дону (Львів / Дніпро) і Віктору Музиці (Львів), а згодом програли в трьох сетах іншій львівській парі у складі Олександр Бурик / Олександр Чакалов – 1:2 (10:21, 21:17, 15:21). В одиночній категорії Роман Алтунян разом з ще трьома невдахами чвертьфінальної стадії розлив місця з 5-го по 8-е.

Олександр Чакалов та Олександр Бурик виступали в Опен категорії у трьох розрядах – одиночному, парному серед чоловіків та змішаному. В одиночній категорії він Олександр Чакалов посів друге місце, поступившись у фіналі Сергію Дону (Львів / Дніпро) в двох сетах – 0:2 (14:21; 10:21). А Олександр Бурик посів 17–20 місце. У парній категорії Олександр Чакалов та Олександр Бурик грали в дуеті і в підсумку стали срібними призерами, поступившись у фіналі Сергію Дону (Львів / Дніпро) та Віктору Музиці (Львів).

У змішаній категорії Олександр Чакалов в дуеті з львів’янкою Поліною Гуровою зійшов на другу сходинку п’єдесталу пошани. У фіналі вони зазнали поразки від дуету Ілля Шведов (Львів) / Марія Александрова (Львів / Харків) у трьох сетах – 1:2 (21:13, 19:21, 8:21). Додамо, що в півфіналі Сашко з Поліною з рахунком 2:0 (21:15, 21:13) перемогли інший львівський дует Олександр Бурик / Ольга Бурик, який став бронзовим призером.

Віктор Музика приймав участь в Опен категорії – у парному та змішаному розрядах. Як ми вже повідомляли вище, у парній категорії серед чоловіків він разом з Сергієм Доном (Львів / Дніпро) став золотим медалістом турніру «Волан Лева – 2023». А в змішаній категорії дует Віктор Музика (Львів) / Вікторія Моторна (Львів / Харків) посів 5–8 місце.

Золоті медалі в жіночому парному розряді в Опен категорії виборов львівський дует у складі Любові Ціж та Ірини Кріль. У фіналі вони у трьох сетах з рахунком 2:1 (16:21, 21:10, 21:14) здобули вольову звитягу над Ольгою Бурик (Львів) та Іриною Поповою (Львів / Херсон). Додамо, що в.о. завідувачки кафедри терапії та реабілітації нашого закладу вищої освіти Любов Ціж у змішаній категорії в дуеті з киянином Елізбаром Сарією посіла 9–12 місце.

Також варто відзначити серед організаторів звітного турніру випускника ЛДУФК імені Івана Боберського, майстра спорту Владислава Васільєва, який нині очолює Львівську обласну федерацію бадмінтону та магістранта факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти, майстра спорту Ігоря Калініченка.

 

РЕЗУЛЬТАТИ ЗМАГАНЬ КАТЕГОРІЙ, ДЕ БУЛИ ПРЕДСТАВНИКИ ЛДУФК:

Чоловіча одиночна Опен категорія

1. Сергій Дон (Львів / Дніпро)
2. Олександр Чакалов (Львів)
3. Євген Реп’ях (Київ)
3. Олег Конєв (Львів)

 

Жіноча одиночна Опен категорія

1. Марія Александрова (Львів / Харків)
2. Ольга Бурик (Львів)
3. Ірина Шаповал (Харків)
3. Поліна Черненко (Львів / Харків)

 

Чоловіча парна Опен категорія

1. Сергій Дон (Львів / Дніпро) / Віктор Музика (Львів)
2. Олександр Бурик (Львів) / Олександр Чакалов (Львів)
3. Роман Алтунян (Львів) / Мирослав Ключковський (Львів)

 

Чоловіча парна -Б- категорія

1. Андрій Литвинюк (Тернопіль) / Владислав Шнайдер (Тернопіль)
2. Зеновій Дідух (Львів) / Сергій Князєв (Львів)
3. Богдан Саін (Чернівці) / Арсеній Якобі (Харків)
3. Роман Хіта (Львів) / Євген Лейко (Львів)

 

Жіноча парна Опен категорія

1. Ірина Кріль (Львів) / Любов Ціж (Львів)
2. Ольга Бурик (Львів) / Ірина Попова (Львів / Херсон)
3. Поліна Черненко (Львів / Харків) / Поліна Гурова (Львів)
3. Марія Александрова (Львів / Харків) / Яна Свищ (Львів)

 

Змішана парна Опен категорія

1. Ілля Шведов (Львів) / Марія Александрова (Львів / Харків)
2. Олександр Чакалов (Львів) / Поліна Гурова (Львів)
3. Олександр Бурик (Львів) / Ольга Бурик (Львів)
3. Сергій Дон (Львів / Дніпро) / Марія Безсмертная (Львів)

 

Змішана парна -Б- категорія

1. Ігор Бак (Київ) / Катерина Чертова (Кам’янець-Подільський / Дніпро)
2. Олександр Даниленко (Львів) / Оксана Коробкова (Львів)
3. Владислав Шнайдер (Тернопіль) / Віта Шнайдер (Тернопіль)

 

З усіма результатами звітних змагань можна ознайомитися
ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору