Анастасії-Анні Малошенко присвоєно звання «Майстер спорту України міжнародного класу з черлідингу»

Наказом Міністерства молоді та спорту України №4647 від 7-го серпня 2023 року студентці четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Анастасії-Анні Малошенко присвоєно звання «Майстер спорту України міжнародного класу з черлідингу» (посвідчення №851).

Звання «Майстер спорту України міжнародного класу з черлідингу» 20-річна львів’янка Анастасія-Анна Малошенко отримала за срібну медаль XIV чемпіонату світу-2023 в американському місті Орландо (штат Флорида), яку вона 21-го квітня завоювала у дуеті з Єлизаветою Тимофєєвою із Кам’янського Дніпропетровської області. Українки вийшли у фінал в номінації Performance Cheer Freestyle Pom Doubles (фрістайл-дуети) з третім результатом. Натомість у фінальному раунді, де виступали десять найкращих дуетів планети, Анастасія-Анна та Єлизавета показали другий результат і на церемонії нагородження зійшли відповідно на «срібну» сходинку медального подіуму. Ця нагорода стала першою за останні 12 років для національної збірної України у змаганнях фрістайл-дуетів на світових чемпіонатах.

Свій високий рівень майстерності Анастасія-Анна Малошенко і Єлизавета Тимофєєва підтвердили й 1-го липня нинішнього року, завоювавши в італійській Вероні золоті медалі ХІ чемпіонату Європи.

Зазначимо, що четвертокурсниця кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олег Бубела) нашого закладу вищої світи Анастасія-Анна Малошенко стала першим в історії «Майстром спорту України міжнародного класу з черлідингу» на теренах Західної України. А її тренером є Наталія Блажко – засновниця та чинний президент Львівської обласної федерації черлідингу і добре знаного не лише в Україні, а й далеко за її межами спортивного клубу Lviv Angels, яка вищу освіту здобула у ЛДУФК імені Івана Боберського.

Додамо, що посвідчення «Майстра спорту України міжнародного класу з черлідингу» Анастасії-Анні Малошенко в ході Кубка України-2023, який відбувся у місті Лева 2–3 грудня, вручили випускники нашого Університету – начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як та начальник управління спорту Львівської міської ради Антон Нікулін (на фото вище – зліва і справа відповідно).

Ректорат та увесь колектив нашого Університету вітають Анастасію-Анну Малошенко та її тренерку Наталію Блажко з присвоєнням високого спортивного звання і щиросердечно бажають їм міцного здоров’я, щастя та підкорення нових спортивних висот на змаганнях найвищого континентального і планетарного рівнів.

Прокрутити вгору