Крафтові технології та інновації сфери гостинності – це актуально і у тренді (Фото)

У рамках академічної мобільності освітньої програми «Крафтові технології та інновації сфери гостинності» із Хабом популяризації продукції локальних виробників Львівщини від Сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська Країна» (засновниця – Наталія Табінська) та кафедрою готельно-ресторанного бізнесу (завідувачка – професорка Марія Паска) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, налагодженно тісну співпрацю, яка розпочалась 4-го листопада 2023 року із офіційного відкриття Хабу.

Проєкт популяризації продукції крафтових виробників реалізовується за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» з ініціативи Сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська Країна».

Хаб популяризації продукції локальних виробників Львівщини, зреалізовує на постійній основі ярмарки та семінари, зустрічі та спілкування, такі важливі для розвитку наших крафтових виробників.

Вартує відзначити, що на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського започатковано нову Освітню програму першого бакалаврського рівня навчання «Крафтові технології та інновації сфери гостинності» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», де активно здійснюється підготовка майбутніх фахівців.

Так, 8-го грудня, за пропозиції засновниці Хабу популяризації продукції локальних виробників Львівщини від Сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська Країна» Наталії Табінської та налагодженої співпраці із кафедрою готельно-ресторанного бізнесу під керівництвом професорки Марії Паски, науково-педагогічного персоналу, доцентів Наталії Петришин і Ольги Теслі та викладачки Ольги Радзімовської, студенти Освітньої програми «Крафтові технології та Інновації сфери гостинності» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» взяли активну участь у тренінгу «Інформаційно-консультаційні послуги з юридичних питань для виробників початківців» для крафтових виробників та тих, хто планує відкрити власну справу.

СпікерХристина Завада
дорадниця з питань юридичних консультацій з досвідом понад чотири роки, яка спеціалізується на розробці
:

▶ документів для реєстрації бізнесу;

▶ документів для участі крафтових виробників у фінансових проєктах з місцевих та державних бюджетів, залучення додаткового капіталу;

▶ спеціальних семінарів з юридичних питань для крафтових виробників.

Упродовж двохгодинного навчання учасники заходу дізнавались:

▶ які стадії проходить реєстрація бізнесу «на папері»;

▶ з чого варто починати будувати стратегію ведення бізнесу – як скласти бізнес-план, яку систему оподаткування краще обрати;

▶ яка матеріально-технічна база потрібна для реалізації бізнес-ідеї;

▶ чи потрібна земля крафтовому виробнику та на яких умовах. Реєстрація земельного банку про процеси реєстрації документів у державних органах.

Спікер Христина Завада докладно описала весь процес оформлення крафтового виробництва, розказала про найзручніші системи оподаткування і проконсультувала з питань змісту бізнес-плану.

Говорили про особливості оформлення Сімейного Фермерського Господарства, необхідні пакети документів і тонкощі документообігу.

Запрошені експерти підказали, як отримати грант на започаткування свого крафтового виробництва і що для цього потрібно.

Окрім того, спробували крафтові вироби від «Фрут Банк» і отримали багаж задоволення від перебування в Хабі популяризації продукції локальних виробників.

Колектив кафедри готельно-ресторанного бізнесу під керівництвом професорки Марії Паски щиро вдячний за співпрацю засновниці Хабу популяризації продукції локальних виробників Львівщини від Сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська Країна» Наталії Табінській та надзвичайно цікавий і корисний тренінг спікеру Христині Заваді.

Прокрутити вгору