У ЛДУФК імені Івана Боберського відбулися навчальні тренінги «Домедична допомога в умовах бойових дій / воєнного стану» (Фото)

Студенти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а саме майбутні тренери з боксу, карате, легкої атлетики і фітнесу тепер володіють навичками, які допоможуть їм рятувати життя людини, що знаходиться у критичному стані. 9-го і 16-го грудня поточного року в нашому закладі вищої освіти відбувся тренінг з домедичної допомоги в умовах бойових дій / воєнного стану.

Цей захід для студентської молоді провели інструктори ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги» за підтримки міжнародних партнерів.

Юнаків і дівчат навчили надавати допомогу пораненій людині з масивною кровотечою, евакуювати із місця, де є потенційна небезпека, перезапускати серце і відновлювати дихання, використовуючи штучну вентиляцію легень.

Сучасне симуляційне обладнання зробило практичні вправи максимально реалістичними. На манекенах можна було довести до автоматизму компресії грудної клітки, глибину та частоту натискань. А турнікети, які молодь застосовувала для тренування, це сучасні CAT, SWAT-T, котрими користуються в усьому світі.

Дякуємо організаторам тренінгів за можливість набути нових компетенцій!

Цей проєкт реалізується за підтримки програми «Український фонд швидкого реагування», яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

#всеукраїнська_рада_реанімації #домедична_допомога
#курси_домедичної_допомоги #irex #український_фонд_швидкого_реагування

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору