Юлія Джима у парі з Дмитром Підручним сьогодні у Німеччині змагатиметься на «Різдвяній гонці – 2023»

Сьогодні, 28-го грудня поточного року, на стадіоні «Шальке» на Veltins-Arena в німецькому місті Гельзенкірхен відбудеться ювілейна, вже 20-та за ліком щорічна виставкова гонка Biathlon World Team Challenge, також відома як «Різдвяна гонка». Серед десяти змішаних команд стріляючих лижників за перемогу боротиметься й український дует у складі чемпіона світу Дмитра Підручного з Тернополя та олімпійської чемпіонки, киянки Юлії Джими – випускниці магістратури Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Згідно із Регламентом Biathlon World Team Challenge, спочатку відбудуться змагання з шутауту – швидкісної перестрілки. Після цього біатлоністи спершу пробіжать масстарт, за результатами якого буде сформовано стартовий лист гонки переслідування, яка й визначить переможців і призерів «Різдвяної гонки».

Традиційно у змаганнях візьмуть участь десять команд з дев’яти країн – Німеччина на правах господарки виставляє два дуети. З топових біатлонних країн не будуть представлені тільки Швеція та Італія.

СКЛАД УЧАСНИКІВ «РІЗДВЯНОЇ ГОНКИ2023»:

Німеччина-1 – Яніна Геттіх-Вальц і Роман Реєс

Німеччина-2 – Ганна Кебінґер і Бенедикт Долль

Норвегія – Інгрід Тандреволд і Стурла Легрейд

Франція – Жюлья Сімон і Фаб’єн Клод

Австрія – Ліза-Тереза Хаузер і Фелікс Ляйтнер

Чехія – Маркета Давідова і Міхал Крчмарж

Бельгія – Лотте Льє і Флоран Клод

Словенія – Полона Клеменчіч і Яков Фак

Україна – Юлія Джима і Дмитро Підручний

Швейцарія – Емі Басерга і Себастьян Штальдер

Звання переможців «Різдвяної гонки» захищатимуть французи Жюлья Сімон і Фаб’єн Клод, які здобули «золото» 2022 року. Удруге виграти змагання також спробують австрійці Ліза-Тереза Хаузер і Фелікс Ляйтнер – вони перемагали у 2021 році.

Зазначимо, що минулого року Юлія Джима і Дмитро Підручний теж були у заявці на гонку, але Підручний не зміг взяти участь через травму, тому його замінив Антон Дудченко. Втім, Юлія та Дмитро удруге представлять Україну на «Різдвяній гонці». Нагадаємо, в 2021 році вони посіли друге місце у масстарті, однак за підсумками переслідування стали лише восьмими…

ПРОГРАМА «РІЗДВЯНОЇ ГОНКИ2023»
(час київський):

18:40
швидкісна перестрілка

19:15
масстарт

20:05
гонка переслідування

Додамо, що в Україні змагання з Гельзенкірхена в прямому ефірі транслюватиме Суспільне:Спорт. Також пряму трансляцію можна переглянути на телеканалі Eurosport 1. Початок трансляції масстарту заплановано на 19:10, переслідування – на 20:00 (час київський).

Прокрутити вгору