Презентація монографії професора Олега Полянського «Російсько-українські війни ХІІ–ХХІ століть: історичний вимір» (Фото)

У перший календарний день останнього місяця нинішньої зими, 1-го лютого, на кафедрі гуманітарних дисциплін Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського відбулася презентація монографії завідувача даної кафедри – професора Олега Полянського «Російсько-українські війни ХІІ–ХХІ століть: історичний вимір».

Модератор заходу – доцент, кандидат історичних наук Руслана Труба (на фото нижче – зліва) наголосила на актуальності такого дослідження, яке дає змогу подивитися і зрозуміти суть російсько-українських воєн в історичній ретроспективі. Автор книги Олег Полянський зупинився на історії та джерелах свого дослідження, ознайомив учасників презентації з концептуальними висновками роботи, які полягають в тому, що російсько-українські війни тривають вже майже тисячу років, а Русь-Україна та московія-росія належать не лише до різних цивілізацій, а й різних антропологічних і ментальних типів.

Він звернув увагу, якщо царська росія намагалася загарбати українські землі й асимілювати українців, то більшовицько-комуністична росія і нинішня ерефія прагнуть ліквідувати як українську державу, так і фізично знищити українців.

Особливий акцент професор Олег Полянський (на фото вище – справа) зробив на з’ясуванні міри відповідальності за нинішню війну не лише української влади, а й всього українського суспільства, а також Заходу, який фактично дозволив росії та її президенту володимиру путіну розв’язати в центрі Європи цю жахливу війну.

В обговоренні монографії взяли участь професор кафедри гуманітарних дисциплін, доктор юридичних наук Олександр Турчак (на фото вище) та декан факультету туризму, доцент кафедри економіки і менеджменту, кандидат економічних наук Володимир Холявка.

Учасники презентації (на фото вище) з зацікавленням прослухали виступ автора книги, зокрема, з його висновками про жертовність українських воїнів, складність нинішніх обставин російсько-української війни і тими викликами, які змушені буде розв’язувати Україна після її завершення.

Праця Олега Арсеновича (на фото вище) є тим неоціненим внеском у наше переможне завтра. Збройні cили України захищають нас та кожний сантиметр української землі, використовуючи зброю та дрони, а професор Олег Полянський своєю працею бореться за нашу свідомість та свідомість нашої молоді. Тож коли переможуть українські історики російських істориків-міфотворців, ми, українці, приречені на перемогу.

Прокрутити вгору