Легкоатлетка Юлія Гавриляк (Григор’єва) перемогу на чемпіонаті України-2024 присвятила загиблому на війні брату Олексію Григор’єву

На чемпіонаті України-2024 з легкої атлетики у приміщенні, що відбувся минулими вихідними у Києві, золоту медаль у бігу на 800 метрів серед жінок завоювала минулорічна випускниця бакалаврату факультету фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а нині магістрантка факультету післядипломної та заочної освіти Юлія Гавриляк (Григор’єва). По завершенні забігу новоспечена чемпіонка зі сльозами на очах розповіла журналістам, що перемогу присвячує своєму старшому братові Олексію, який загинув на війні з москалями, захищаючи рідну землю.

Найемоційнішим та найбільш драматичним фіналом заключного дня чемпіонату України-2024 з легкої атлетики в приміщенні, що проходив у столичному манежі КМШВСМ, стала жіноча 800-метрівка. У фінальному забігу на дистанції 800 м Юлія Гавриляк (Григор’єва), якій менше ніж за тиждень, а саме 15-го лютого виповниться 24 роки, здобула перемогу з результатом 2 хвилини 17,00 секунди. Золота медаль магістрантці факультету післядипломної та заочної освіти нашого університету далася в неймовірно важкій боротьбі одразу з трьома конкурентками. В підсумку Юлія (на фото вище – №182) на фініші випередила срібну призерку – Світлану Жульжик з Рівненської області – лише на якусь мить, а саме 0,09 секунди. А володарка «бронзи» – киянка Дар’я Вдовиченко-Чепурна – відстала від новоспеченої чемпіонки на 0,36 секунди. При цьому Оксана Долинчук-Більчак з Донецької області, програвши Юлії тільки пів секунди, взагалі залишилася поза медальним подіумом – четверте місце.

Зазначимо, що Юлія Гавриляк (Григор’єва) здобула свою дебютну особисту перемогу на змаганнях такого рівня і присвятила її брату, який загинув на війні. Життя 26-річного Олексія Григор’єва обірвалося в листопаді 2023 року внаслідок вибуху… Ще один наш захисник, молодий воїн став янголом, який тепер охоронятиме Україну з небес. На жаль, Героя поки не вдалось провести в останню путь, про це повідомила Юлія.

Підопічна заслуженого тренера України Віталія Тарнакіна, який є випускником кафедри легкої атлетики (в.о. завідувача – доцент Володимир Конестяпін) нашого закладу вищої освіти по завершенні змагань зі сльозами на очах поділилася своїми емоціями з журналістами:

«Для мене біг по дистанції був комфортний, тому що ми бігли дуже повільно, але при цьому був хороший фініш. Перед стартом мені тренер сказав, що можу бігти по фінішу. І, власне, так і вийшло. Пробігла фініш і не повірила своїм очам. Для мене це перша особиста перемога на чемпіонаті України, тому я була в шоці.

Я займаюсь бігом близько десяти років. На цей зимовий сезон не дуже планувала готуватись, тому що в листопаді в мене загинув брат… А біг – це єдине, що тримало мене хоч якось в ресурсі і допомагало не падати духом. Я не планувала їхати на цей чемпіонат України, в мене були інші плани. Ми мали ховати брата, але його так і не привезли…

Маю дуже змішані емоції, адже я завантажена цим. Багато плакала перед стартом, але тренер мене підтримав і сказав, що я маю зробити все, аби брат мною пишався. Так і сталося. Не пам’ятаю як виграла, думала лише про те, як би не впасти. Бігла на емоціях.

Цю перемогу присвячую своєму брату. Дуже важко, я розумію, що він більше ніколи не прийде за мене вболівати. Тільки біг і допомагає мені зараз триматися».

Низький уклін та вічна шана усім, хто стоїть на захисті свободи нашої Неньки України, хто дає нам силу жити, боротися і перемагати!

Слава Україні! Героям Слава! Герої не вмирають!
Все буде Україна!

Прокрутити вгору