Професорка Світлана Криштанович і студенти ЛДУФК – співорганізатори форуму «Психосоціальні послуги: виклики сьогодення, пропозиції рішень, система координації, доступність для людини» (Фото)

У п’ятницю, 9-го лютого поточного року, професорка кафедри педагогіки та психології Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, кандидат наук з державного управління, докторка педагогічних наук Світлана Криштанович і студенти другого курсу факультету терапії та фізіотерапії нашого закладу вищої освіти прийняли участь в проведенні роботи форуму «Психосоціальні послуги: виклики сьогодення, пропозиції рішень, система координації, доступність для людини».

Метою даного заходу було об’єднати партнерів – надавачів психосоціальних послуг та проговорити проблеми, які виникають при наданні послуг в координаційних центрах, в громадах, поділитися опрацьованими рішеннями та підходами.

На звітному форумі загалом було понад 300 учасників – представники п’яти міністерств,
більш ніж 20 громадських організацій та міжнародних партнерів, які працювали у трьох експертних блоках
:

▶ ветерани та їх соціальний супровід;

▶ юридичні рішення для ветеранів – від супроводу до зайнятості;

▶ освітнє середовище та залежності – потреби в громадах і варіанти рішень.

Львівщина є прикладом для всієї України. Адже систему координаційних центрів підтримки цивільного населення, яку створила Львівська обласна державна адміністрація, завдяки зусиллям Максима Козицького та Галини Бордун взяли як аналог на державному рівні.

Серед учасників форуму була низка представників міністерств:

▶ Ірина Верещук – віцепрем’єр-міністр – Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України;

▶ Уляна Токарєва – заступник Міністерки соціальної політики України;

▶ Ярослав Калініченко – полковник, начальник управління соціального супроводу Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ;

▶ Наталія Калмикова – заступник Міністра оборони України;

▶ Оксана Сивак – заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції;

▶ Андрій Вітренко – заступник Міністра освіти і науки України.

Приємно, що на звітному форумі освіті було приділено левову частку уваги та обговорювалися питання потреб в освітньому середовищі.

Студенти другого курсу факультету терапії та фізіотерапії нашого закладу вищої освіти, а саме Юрій-Данило Федун, Олексій Холевінський, Галина Ізьо, Євгенія Клименко, Олександр Поляк, Анна Рой, Софія Зварич і Юрій Войтюк отримали корисний досвід, нові знайомства та гідно представили наш університет.

Прокрутити вгору