Мар’яна Шостак на змаганнях у США в бігу на 400 м показала найкращий час сезону в Україні

У США минулими вихідними завершилися щорічні змагання з легкої атлетики у приміщенні – Tyson Invitational, які традиційно проходять у лютому. Цього року на турнірі, який відбувся в легкоатлетичному манежі Університету Арканзас, що знаходиться в місті Фейетвілл (штат Арканзас, США), у бігу на дистанції 400 метрів змагалася й 23-річна українка Мар’яна Шостак – магістрантка факультету фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка паралельно навчається у Техаському університеті (США).

Новий зимовий сезон-2024 Мар’яна Шостак, яка входить до складу національної збірної команди України, розпочала з виступу на змаганнях Colorado-Indoor Practice Facility в місті Боулдер (штат Колорадо, США), що відбулися 6-го лютого. На дистанції 400 метрів Мар’яна виборола третє місце з результатом 53,69 секунди. На той момент це був найкращий час, показаний українками на цій дистанції у поточному зимовому сезоні.

Однак підопічна тренерів Віталія Тарнакіна, Валерія Федоренко та Галини Кондрацької (випускників нашого закладу вищої освіти) на цьому не заспокоїлася і вже за п’ять днів, а саме 11-го лютого на традиційному представницькому легкоатлетичному турнірі у приміщенні Tyson Invitational в місті Фейетвілл (штат Арканзас, США) покращила цей результат. У своєму забігу на дистанції 400 метрів Мар’яна Шостак фінішувала третьою з результатом 53,50 секунди – це її особистий рекорд в кар’єрі. Швидше за неї пробігли тільки Андренетте Кнайт з Ямайки та Джанна Вудруфф з Панами – 52,68 і 53,43 секунди відповідно.

Втім, на досягнутому Мар’яна (на фото нижче) зупинятися не збирається. Адже у своєму коментарі в соцмережах вона написала «…але я ще не все сказала у зимовому сезоні…».

Додамо, що другий час у національному топ-листі сезону наразі має Тетяна Харащук – 54,22 секунди (це її особистий рекорд), який вона продемонструвала на зимовому чемпіонаті України, вперше вигравши «золото» серед дорослих. А третю позицію займає Катерина Карпюк з часом 54,29 секунди, який приніс їй перемогу на командному чемпіонаті України в приміщенні наприкінці січня.

Прокрутити вгору