Захищаючи рідну Україну, на війні з російсько-рашистськими загарбниками загинув Дмитро Сливка – випускник ЛДУФК імені Івана Боберського

З фронту надійшла чергова дуже сумна звістка: у неділю, 18-го лютого поточного року, боронячи свободу, незалежність та цілісність Неньки України на війні з проклятою усім демократичним світом кремлівською ордою, на 28-му році життя загинув Дмитро Андрійович Сливка – випускник 2018 року факультету терапії та реабілітації Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Дмитро Андрійович Сливка народився 19-го серпня 1996 року у Львові. Навчався у Ліцеї №18 Львівської міської ради. Отримавши атестат про середню освіту, Дмитро у 2013 році продовжив навчання, поступивши на факультет терапії та реабілітації Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. А по завершенні нашого закладу вищої освіти у 2018 році, згодом отримав другу освіту, навчаючись на факультеті наук про здоров’я Українського католицького університету.

Ще навчаючись у магістратурі нашого вишу, з осені 2017 року Дмитро розпочав працювати на посаді ерготерапевта та фахівця з фізичної реабілітації у Львівському міському центрі соціальних послуг та реабілітації «Джерело». Він дуже гарно вмів лагодити з дітьми та батьками на заняттях, якось по-особливому світився і завжди був усміхнений. За словами рідних, Дмитро був дуже впертим та наполегливим, обожнював гори та активно займався спортом.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації на українську землю Дмитро став на захист Батьківщини від російських окупантів. У квітні 2022 року добровольцем пішов на війну – це був його свідомий та дуже рішучий вибір. Боронив незалежність та територіальну цілісність нашої держави у лавах 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Сухопутних військ Збройних сил України. Загинув Дмитро Андрійович Сливка у неділю, 18-го лютого поточного року, в боях під Авдіївкою…

Фаховий та командний, впевнений і свідомий, відкритий та щирий, справжній і живий – таким пам’ятатимуть Дмитра його друзі, колеги та побратими, які завжди мали добру підтримку від нього. Він був оптимістом, веселим, енергійним і відданим справі фізичним терапевтом та ерготерапевтом, завжди прагнув до розвитку і змін. Любив свою справу, щиро вірив і боровся за перемогу України.

«Дмитро був відважний, розумний і дуже добрий чоловік. Він завжди вмів усіх насмішити і знав як бути хорошою і справедливою людиною. Він любив Україну і за неї загинув. Завжди був переконаний, що ми переможемо! Вічна тобі пам’ять, друже!», – написала у фейсбуці подруга Дмитра Андріана Криворучко.

У Дмитра Сливки залишилися мама і тато…

Вічна та світла пам’ять Герою! Слава Україні! Смерть клятим москалям!
Герої не вмирають!

P.S. Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти і випускники та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського сумують з приводу загибелі Дмитра Сливки та висловлюють свої щиросердечні співчуття батькам, родині, близьким, друзям та побратимам Героя…

Чин прощання відбудеться у четвер, 22-го лютого,
у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Початок – об 11:00.

Прокрутити вгору