Майстер-клас «Цифрові застосунки для підвищення рухової активності дітей та молоді» (Відео)

У п’ятницю, 23-го лютого поточного року, науково-педагогічними працівниками кафедри теорії та методики фізичної культури Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (завідувачка – докторка наук з фізичного виховання та спорту, професорка Іванна Боднар) було організовано майстер-клас із використання цифрових застосунків в уроці фізичної культури.

Майстер-клас провів учитель фізичної культури Сокальського ліцею №3 – Гесик Мирослав Романович.

Тема майстеркласу: «Цифрові застосунки для підвищення рухової активності дітей та молоді», який зосередив увагу на потребі мотивації учнів до рухової активності за допомогою мобільних телефонів. Сучасні школярі, використовуючи мобільні додатки в уроці фізичної культури, можуть підвищити рівень рухової активності.

Мирослав Романович продемонстрував можливості цифрових застосунків:

▶ фітнес-додатків, які допомагають вести здоровий спосіб життя; відстежувати рухову активність впродовж доби, тижня, місяця; здійснювати моніторинг тренувального навантаження та отримувати поради дієтолога;

▶ ігрових застосунків, які стимулюють фізичну активність через інтерактивні ігри та вправи;

▶ застосунків з тренувальними програмами та вправами, які спеціально розроблені для дітей та молоді і є надзвичайно необхідними в умовах дистанційного, змішаного навчання, а також для самостійних занять в домашніх мовах.

Презентовано такі мобільні застосунки, як «Активні парки», «Табата», «Пілатес», «Йога», «BetterMe: Ментальне здоров’я».

Майстер-клас викликав жвавий інтерес серед студентів та науково-педагогічних працівників нашого закладу вищої освіти, які активно дискутували про важливість використання мобільних додатків з метою підвищення рухової активності та мотивації до занять фізичною культурою та спортом.

Студенти зазначали, що майстер-клас був цікавим та інформативним. Доступно викладений матеріал, подано багато корисних та цікавих вправ, які можна буде запропонувати учням під час проходження педагогічної практики в школах.

Майстер-клас проведений за програмою «Творчої майстерні вчителя фізичної культури» в рамках навчальних дисциплін «Інноваційні педагогічні технології у фізичному вихованні», «Основи інноваційних педагогічних технологій», «Теорії та методики фізичної культури» та для науково-педагогічних працівників нашого університету. Загалом учасниками майстер-класу були 72 особи.

Прокрутити вгору