Софія Станько на чемпіонаті України-2024 з пауерліфтингу серед дівчат U-18 завоювала одну золоту та три срібні медалі

У Коломиї Івано-Франківської області у суботу, 24-го лютого, завершився Чемпіонат України 2024 року з пауерліфтингу серед усіх вікових груп. У складі збірної Львівської області на звітному турнірі змагалися й двоє студентів кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Софія Станько та Роман Наконечний, які загалом на двох завоювали п’ять медалей – одну золоту, три срібні та одну бронзову.

Студентка першого курсу факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти, майстер спорту Софія Станько боролася за нагороди національного чемпіонату серед дівчат вікової групи U-18 у ваговій категорії до 63 кг. За підсумками змагань Софія з результатом 187,5 кг виборола «малу» срібну нагороду в присіданнях на плечах. Натомість у жимі лежачи вона стала володаркою «малої» золотої медалі. При цьому вихованка випускника нашого університету Віктора Погребінського не лише завоювала чемпіонський титул, а й стала у цій вправі рекордсменкою України серед дівчат – 126 кг. Третю «малу» нагороду – ще одну срібну – Станько з результатом 142,5 кг здобула в тязі становій.

За сумою трьох вправ Софія Станько (на фото вище) з результатом 456 кг посіла друге місце і відповідно на церемонії нагородження втретє зійшла на «срібну» сходинку медального подіуму. Зазначимо, що новоспечена чемпіонка України у триборстві Марія Збондут з Донецької області, зібравши суму 473 кг, обійшла нашу спортсменку на 17 кг.

Зазначимо, що виступ Софії Станько став вирішальним у визначенні кращої команди національного чемпіонату у віковій групі U-18 серед представниць прекрасної статі. Саме здобуті нею медалі та залікові очки дозволили збірній Львівської області (на фото нижче) посісти перше загальнокомандне місце серед дівчат.

Додамо, що вже за декілька днів Софія виступить на Чемпіонаті України-2024 з жиму лежачи, де виборюватиме не тільки медалі національної першості, а й змагатиметься за путівку на цьогорічний світовий чемпіонат.

ЛДУФК імені Івана Боберського на звітному Чемпіонаті України також представляв студент другого курсу факультету фізичної культури і спорту Роман Наконечний (на фото нижче – на третій сходинці подіуму), який змагався у ваговій категорії до 83 кг серед юніорів вікової групи U-23. За сумою трьох вправ з результатом 595 кг він фінішував за крок до «бронзової» сходинки медального подіуму – посів четверте місце. Втім, додому Роман повернувся не з порожніми руками. У тязі становій з результатом 220 кг він виборов «малу» бронзову нагороду.

Слід зазначити, що підготовка Романа Наконечного була важка та виснажлива через травми і захворювання, що не могло не позначитися на результативності його змагальної діяльності. Втім, попереду на Романа чекає ще один старт – Чемпіонат України 2024 року з класичного пауерліфтингу.

Прокрутити вгору