Студенти ЛДУФК на Всеукраїнському турнірі зі спортивної акробатики у Вінниці завоювали чотири нагороди

Упродовж п’яти днів, з 20-го по 24-те лютого 2024 року у Вінниці відбулися традиційні змагання – Всеукраїнський турнір зі спортивної акробатики та відкритий міський турнір зі спортивної акробатики «Vin Acro Cup – 2024». У змаганнях взяли участь представники ДЮСШ та спортивних клубів з восьми областей України та міста Києва. Почесні нагороди виборювали й студенти кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олег Бубела) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

На звітних змаганнях зі спортивної акробатики у Вінниці боротьбу за почесні нагороди вели понад 150 учасників, які виступали за програмою кандидатів у майстри спорту в трьох вікових категоріях, а саме 12–18 і 13–19 років та дорослі. Переможці і призери турніру визначалися за сумою балів, отриманих від суддівської бригади за виконання трьох змагальних композицій – балансової, динамічної та комбінованої.

Студенти нашого університету, які тренуються під керівництвом доцента кафедри гімнастики, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, майстра спорту Аліни Сениці та старшого викладача, майстра спорту Михайла Сениці, змагалися у категорії «дорослі».

У змаганнях змішаних пар дует ЛДУФК імені Івана Боберського у складі студентів третього курсу Анастасії Гринько та Богдана Пишковича, які навчаються на факультетах педагогічної освіти і фізичної культури та спорту відповідно, в підсумку набрали «срібну» суму балів (на фото вище). Золоті нагороди вибороли члени штатної збірної команди України, майстри спорту міжнародного класу з міста Дрогобич Анастасія Семенович і Богдан Іваник. А на «бронзовий» щабель медального подіуму піднялися представники Миколаївської області Даніта Болотова та Нікіта Костенко.

Отримавши «срібло» в змаганнях змішаних пар, Анастасія Гринько завоювала медаль і в турнірі жіночих груп, де разом з Вікторією Кльок і Вікторією Фринцко, які є студентками другого і першого курсу відповідно факультету педагогічної освіти, стали бронзовими призерками (на фото нижче).

А перше місце у змаганнях жіночих груп посіли члени штатної збірної команди України, представниці Вінниці Еліна Козачанська, Аліна Пугач та Каріна Островська. На другому місці киянки Тетяна Демиденко, Діана Васильєва і Анастасія Гринюк, які також є членами збірної команди України.

Додамо, що повернувшись з Вінниці додому, спортивні акробати нашого закладу вищої освіти розпочали заключний етап підготовки до головних змагань року національного рівня – чемпіонату України-2024, який відбудеться наприкінці березня.

Прокрутити вгору