Студенти ЛДУФК на Чемпіонаті України з пауерліфтингу у вправах жим лежачи та класичний жим лежачи завоювали чотири «золота» і одне «срібло»

У Коломиї Івано-Франківської області впродовж шести днів, з 25-го лютого по 1-ше березня, тривав Чемпіонат України 2024 року з пауерліфтингу у вправах жим лежачи та класичний жим лежачи серед усіх вікових груп. На звітних змаганнях виступали й студенти кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які в підсумку завоювали п’ять медалей – чотири золоті та одну срібну.

Справжньою героїнею звітного змагання стала представниця нашого закладу вищої освіти, майстер спорту Софія Станько (на фото вище) – студентка першого курсу факультету фізичної культури і спорту (в.о. декана – доцент, доктор наук з фізичного виховання і спорту, заслужений тренер України Марія Розторгуй), яка в підсумку стала триразовою чемпіонкою України у ваговій категорії до 63 кг.

Свою першу золоту нагороду вона виборола з результатом 80 кг у змаганнях серед дівчат вікової групи U-18 з класичного жиму лежачи. Перемогла Софія серед своїх одноліток і у вправі жим лежачи. Зазначимо, що своє друге «золото» вона завоювала з результатом 126,5 кг, що для дівчат вікової групи U-18 є новим рекордом України у ваговій категорії до 63 кг. А третю свою звитягу, оформивши тим самим «золотий хет-трик», Софія здобула через три години після другого виступу – у змаганнях серед жінок, де пожала 120 кг у ваговій категорії до 63 кг.

Титул чемпіонки України завоювала і студентка четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Мирослава Кошелик (на фото вище), яка у змаганнях з жиму лежачи серед юніорок вікової групи U-23 у ваговій категорії до 52 кг підкорила 85 кг. А її одногрупник Вадим Роздорожний (на фото нижче) виборов «срібло» серед юніорів вікової групи U-23 у ваговій категорії до 120 кг з результатом 245 кг в змаганнях з жиму лежачи.

Близьким до завоювання медалі звітного Чемпіонату України був і другокурсник факультету фізичної культури і спорту Максим Глиняний. Змагаючись у турнірі з класичного жиму лежачи серед юніорів вікової групи U-23, з результатом 150 кг він посів четверте місце у ваговій категорії до 120 кг.

Прокрутити вгору