Василь Кравчук – срібний призер чемпіонату світу-2024 з паралімпійського біатлону

Національна паралімпійська збірна України з паралімпійського біатлону стала першою у загальнокомандному заліку на чемпіонаті світу 2024 року, який з 6-го по 10-те березня тривав у місті Принц Джордж, що в Канаді. До тріумфального виступу «синьо-жовтої» дружини долучився й 26-річний майстер спорту міжнародного класу Василь Кравчук – студент другого курсу факультету післядипломної та заочної освіти (в.о. декана – доцент Володимир Худоба) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

За медалі чемпіонату світу 2024 року з паралімпійського біатлону в канадському місті Принц Джордж змагалися спортсмени з особливими потребами з 11-ти країн планети. Команду України на звітному світовому форумі представляли 24 паралімпійці, які загалом вибороли 20 нагород – вісім золотих, сім срібних та п’ять бронзових медалей.

Василь Кравчук, який народився на Сколівщині, у селі Тухолька Козівської громади, що тепер належить до Стрийського району, на планетарному форму в Канаді захищав спортивну честь синьо-жовтого прапора разом з тернополянином Тарасом Радем в спринтерській естафеті на 1200 м серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. У підсумку український дует фінішував на другій позиції й, відповідно, виборов срібні медалі.

Додамо, що вже сьогодні, 13-го березня, у Канаді стартує черговий етап Кубка світу з паралімпійсього біатлону сезону-2023/2024, де Василь Кравчук, тренером якого є випускник нашого закладу вищої освіти Володимир Любіжанін, також візьме участь у складі національної паралімпійської збірної України.

Нагадаємо, Василь Кравчук паралімпійський біатлон та лижні перегони опановує у Львівському регіональному центрі спорту людей з особливими потребами «Інваспорт». Василь – чемпіон ХІІІ Зимових Паралімпійських ігор-2022 у столиці Китаю Пекіні в лижних гонках у відкритій естафеті 4х2,5 км. Також у його колекції нагород чимало особистих і командних медалей різного ґатунку з чемпіонатів планетарного і континентального рівнів та етапів Кубків світу і Європи.

Прокрутити вгору