Андрій Петришин – чемпіон України-2024 з пляжної боротьби

Впродовж трьох днів, з 22-го по 24-те березня поточного року, у Києві тривали баталії Чемпіонату України 2024 року з пляжної боротьби серед чоловіків. У складі збірної Львівської області чемпіонський титул та, відповідно, золоту нагороду виборов Андрій Петришин (на фото нижче – по середині) – студент другого курсу кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

За медалі Чемпіонату України 2024 року з пляжної боротьби серед чоловіків, який гостинно прийняла київська Академія пляжних видів спорту, що знаходиться на території столичного Гідропарку, загалом змагалося понад 150 борців практично з усіх регіонів країни.

Другокурсник факультету фізичного виховання і спорту нашого закладу вищої освіти Андрій Петришин захищав спортивну честь Львівщини у ваговій категорії до 75 кг, в стартовому листі якої було 17 атлетів. Свій шлях до найвищої сходинки медального п’єдесталу пошани він розпочав зі стадії 1/8 фіналу, де його суперником був киянин Олександр Осауленко. Галичанин з першої до останньої миті протистояння контролював хід розвитку подій на майданчику і в підсумку переміг з максимально можливим у пляжній боротьбі рахунком – 3:0.

За аналогічним сценарієм розвивався і його чвертьфінальний поєдинок проти Тахіра Стойка з Дніпра, який намагався, але так і не зумів провести бодай одну технічну дію. Натомість Петришин вдруге поспіль заробив три бали і знову виграв «на сухо» – 3:0.

Значно складнішим для Андрія виявилося півфінальне протистояння, в якому його опонентом був тезка з команди Хмельницької області Нугуманов. Суперник насправді продемонстрував гарний рівень боротьби, причому як в атакувальних діях, так і в обороні. Тож здобути третю поспіль перемогу (у пляжній боротьбі поєдинок триває три хвилини) Петришину не вдалося. Однак в підсумку звитягу в протистоянні двох Андріїв з рахунком 2:1 все таки виборов представник Львівщини.

У фіналі, в безпосередній сутичці за чемпіонський титул та золоту медаль суперником Андрія Петришина (на фото нижче – зліва) був ще один київський атлет В’ячеслав Руденко (на фото нижче – справа), який в іншому півфіналі, у столичному дербі здолав супротив Дмитра Куйди.

Обидва фіналісти були рішуче налаштовані на перемогу. Адже на кону стояли не тільки золота медаль і чемпіонський титул, а й звання майстра спорту України. Руденко виявився достатньо серйозним суперником для Петришина. Втім, по-іншому й не могло бути, адже до вирішальних сутичок головного змагання року національного рівня посередні борці не проходять. Однак Андрій у підсумку й цього разу довів свою перевагу над опонентом. Рефері зафіксував його дострокову перемогу з рахунком 3:1.

Тож вітаємо другокурсника нашого закладу вищої освіти Андрія Петришина (на фото вище – другий зліва) із завоюванням титулу чемпіона України та, відповідно, золотої медалі й звання майстра спорту. Срібну нагороду здобув киянин В’ячеслав Руденко (на фото вище – крайній зліва), а «бронзу» розділили Андрій Нугуманов із Хмельницького та ще один представник столиці Дмитро Куйда.

Прокрутити вгору