Олена Охотська і Андрій Кобзарук – чемпіони України-2024 зі стрільби стендової. Надія Булгакова – бронзова призерка

В останній календарний день першого місяця поточного року, 31-го березня, у Києві завершився перший тур Чемпіонату України-2024 зі стрільби стендової. У складі збірної команди Львівської області вдало виступили студенти і випускники кафедри стрільби та технічних видів спорту (завідувач – професор Богдан Виноградський) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які завоювали п’ять медалей – дві золоті, одну срібну та дві бронзові.

Одразу дві представниці нашого закладу вищої освіти зійшли на медальний подіум за підсумками звітних змагань на траншейному стенді серед жінок в особистій першості. Золоту нагороду та чемпіонський титул виборола львів’янка, майстер спорту Олена Охотська (на фото – по центру) – випускниця ЛДУФК імені Івана Боберського, яка в боротьбі за перше місце випередила усіх суперниць по фіналу. Срібною призеркою у цьому виді програми змагань стала представниця Києва, кандидат у майстри спорту Юлія Данілова (на фото – зліва). Трійку медалісток доповнила магістрантка факультету фізичної культури і спорту нашого університету, майстер спорту Надія Булгакова (на фото – справа), яка в підсумку настріляла на «бронзу».

Цікаво, що абсолютно такою самою була трійка призерок на траншейному стенді серед жінок в особистій першості і на Всеукраїнських змаганнях зі стрільби стендової «Кубок України – Кубок Галичини», які відбулися на початку березня нинішнього року у Львові.

Не залишилися наші дівчата без нагород звітного Чемпіонату України-2024 і на траншейному стенді в командному міксті. На найвищий щабель медального подіуму, щоправда, зійшов дует з Київської області у складі вищезгаданої Юлії Данілової та майстра спорту міжнародного класу Ігоря Тєльного. Натомість друге і третє місця окупували команди Львівщини. Олена Охотська в парі з Олександром Білько здобули срібні нагороди, а дует Надія Булгакова / Петро Поліщук став бронзовим призером.

На золоту медаль та чемпіонський титул настріляв на звітному турнірі й цьогорічний випускник ЛДУФК імені Івана Боберського, майстер спорту Андрій Кобзарук, який у фіналі змагань на круглому стенді зумів таки випередити представника команди Києва, майстра спорту Максима Півня. Цікаво, що у кваліфікації обидва снайпери показали однаковий результат, але у вирішальній стадії турніру, коли визначалася доля «золота», більш стійким психологічно і, відповідно, більш влучним виявився саме Кобзарук. Додамо, що третє місце у цьому виді програми змагань виборов майстер спорту міжнародного класу Іван Лоїк з Одеси.

Нагадаємо, що Андрій Кобзарук, як і Олена Охотська, на вище згаданому цьогорічному «Кубку України – Кубку Галичини» у місті Лева також здобув головний приз турніру. Тим самим залишився й срібний призер – Максим Півень. Натомість «бронза» тоді дісталася не одеситу Івану Лоїку, а його земляку та тезці Івану Рагулі.

Також нагадаємо, що усі троє вище згадані представники нашого закладу вищої освіти – Андрій Кобзарук, Олена Охотська та Надія Булгакова – увійшли до складу національної збірної України, яка цієї весни відправиться до Катару на фінальний міжконтинентальний ліцензійний турнір, на якому в кожному виді олімпійської програми змагань зі стрільби стендової буде розіграно по дві путівки до Парижу – столиці ХХХІІІ Літніх Олімпійських Ігор-2024.

Прокрутити вгору