Анна Петрик зіграла за жіночу збірну України з футболу у другому матчі відбірного турніру Євро-2025 проти команди Хорватії

Національна жіноча збірна України напередодні, 9-го квітня поточного року, гостьовим поєдинком проти команди Хорватії продовжила кваліфікаційний турнір Чемпіонату Європи 2025 року. Підопічні Володимира Пятенка на полі Stadion Ivan Laljak-Ivic у місті Запрешич зазнали першої поразки в турнірі з рахунком 0:1. У складі «синьо-жовтих» в середній ланці увесь матч відіграла Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні виступає за полтавську «Ворсклу».

Хорватія – Україна – 1:0 (1:0)

9 квітня. Запрешич. Stadion Ivan Laljak-Ivic. Початок – о 17:00. Сонячно. Температура +27˚C.

Арбітриня – Сулема Гонсалес (Іспанія).

Асистентки арбітрині: Матільда Естевес, Марія Дель Пілар Дельгадо Гуісадо (обидві – Іспанія).

Четверта арбітриня – Рагуель Суарес Гонзалез (Іспанія).

ХОРВАТІЯ: Бачіч, Сліпчевіч, Балог (Кунштек, 25, Країновіч, 74), Невркла, Врачевіч, Єленчіч, Пезель, Лойна (Відовіч, 74), Крзнаріч, Марковіч (Глібо, 87), Руделіч (Єдвай, 87).

Головний тренер – Ненад Грачан.

УКРАЇНА: Келюшик, Петрик, Котик, Шматко, Басанська, Панцулая (Андрухів, 46), Хімич, Семків (Апанащенко, 46), Овдійчук (Козлова, 82), Кравчук (Калініна, 68), Глущенко (Молодюк, 82).

Головний тренер – Володимир Пятенко.

Гол: Лойна (18).

Попередження: Єленчич (35), Кунштек (49), Крзнарич (84), Сліпчевич (90+1) – Апанащенко (51), Молодюк (88).

Жіноча збірна України стартувала у відборі на Євро-2025 із перемоги в матчі із Косово з рахунком 2:0, який відбувся в турецькій Антальї. Після цього наша команда вирушила на виїзну гру з Хорватією, яка проходила в Запрешичі на полі арени Stadion Ivan Laljak-Ivic.

Початок зустрічі пройшов у боротьбі, а на 18-й хвилині господарки несподівано відкрили рахунок: Лойна зі штрафного закинула м’яч за спину Келюшик – 1:0. Після цього українки затиснули суперниць на їхній половині ігрового майданчика. До перерви найкращу нагоду забити мала Кравчук, яка після передачі Шматко із чудової позиції не переграла голкіпера господарок Бачіч.

«Синьо-жовті» активно розпочали другу половину гри, але з усіма ударами гравчинь нашої команди Бачіч упоралася. На 62-й хвилині Овдійчук після стандарту другим темпом пробила поруч зі стійкою. Згодом команди обмінялися неточними ударами Руделіч та Андрухів.

На 83-й хвилині після удару Апанащенко з-за меж штрафного майданчика м’яч влучив у стійку, пізніше хороший шанс упустила Молодюк. Незважаючи на всі зусилля, українкам так і не вдалося забити бодай гол, тож маємо першу поразку підопічних Володимира Пятенка у відборі на Євро-2025.

ФУТБОЛ. ЖІНКИ. КВАЛІФІКАЦІЯ ЄВРО2025
Ліга В. Група 4

ЗІГРАНІ МАТЧІ

5 квітня

Україна – Косово – 2:0
Вельс – Хорватія – 4:0

 

9 квітня

Хорватія – Україна – 1:0
Косово – Вельс – 0:6

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ПІСЛЯ 2го ТУРУ

1. Вельс – 6 очок (м’ячі 10–0)
2. Хорватія – 3 (1–4)
3. Україна – 3 (2–1)
4. Косово – 0 (0–8)

 

КАЛЕНДАР РЕШТИ МАТЧІВ

31 травня

Вельс – Україна
Косово – Хорватія

 

4 червня

Україна – Вельс
Хорватія – Косово

 

12 липня

Косово – Україна
Хорватія – Вельс

 

16 липня

Україна – Хорватія
Вельс – Косово

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору