Четверо представників ЛДУФК змагатимуться в Ріо-де-Жанейро на світовому ліцензійному турнірі до Олімпіади-2024 зі стрільби кульової

Національна збірна України з стрільби кульової виступить у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) на світовому ліцензійному турнірі до ХХХІІІ Літніх Олімпійських Ігор-2024. За путівки на цьогорічний олімпійський турнір у столиці Франції Парижі у складі «синьо-жовтої» дружини вестимуть боротьбу й четверо випускників кафедри стрільби та технічних видів спорту (завідувач – професор Богдан Виноградський) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Юлія Коростильова, Анастасія Німець, Олег Царьков та Святослав Гудзій.

Світовий ліцензійний турнір до ХХХІІІ Літніх Олімпійських Ігор-2024, що влітку поточного року прийматиме Париж, відбудеться з 11-го по 19-те квітня в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Він стане одним із заключних етапів відбору на Ігри-2024 у столиці Франції: на ньому розігруватимуться по дві олімпійські ліцензії в кожній дисципліні.

Україна на світовому ліцензійному турнірі буде представлена складом з 14-ти стрільців. Поборотися за ліцензії, зокрема, зможуть бронзовий призер ХХХІІ Літньої Олімпіади-2020 у змішаній стрільбі Олег Омельчук, а також випускник нашого закладу вищої освіти Олег Царьков – учасник попередніх Олімпійських ігор. Натомість до складу не увійшли лідери збірної останніх років – Олена Костевич, Сергій Куліш і Павло Коростильов, який також диплом про вищу освіту здобув у нашому університеті. Усі троє вже вибороли для України ліцензії на Париж-2024.

ЗАЯВКА ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

ЧОЛОВІКИ

Віктор Банькін (пневматичний пістолет, 10 метрів, одиночний та змішаний турніри)

Максим Городинець (швидкісний пістолет, 25 метрів)

Святослав Гудзій (пневматична гвинтівка, 10 метрів, одиночний турнір; стрільба з трьох положень, 50 метрів (на фото вище – крайній зліва))

Олег Омельчук (пневматичний пістолет, 10 метрів, одиночний та змішаний турніри)

Володимир Пастернак (швидкісний пістолет, 25 метрів)

Олег Царьков (пневматична гвинтівка, 10 метрів, одиночний та змішаний турніри; стрільба з трьох положень, 50 метрів (на фото вище – по середині))

 

ЖІНКИ

Вілена Бевз (пневматичний пістолет, 10 метрів, одиночний та змішаний турніри)

Дар’я Дудка (пневматична гвинтівка, 10 метрів, одиночний та змішаний турніри; стрільба з трьох положень, 50 метрів)

Юлія Ісаченко (пневматичний пістолет, 10 метрів, одиночний та змішаний турніри)

Юлія Коростильова (пневматичний пістолет, 10 метрів, одиночний турнір; пістолет, 25 метрів (на фото нижче – крайня зліва))

Оксана Ковальчук (пістолет, 25 метрів)

Анастасія Німець (пістолет, 25 метрів (на фото нижче – крайня справа))

Христина Остапенко (пневматична гвинтівка, 10 метрів, одиночний та змішаний турніри; стрільба з трьох положень, 50 метрів)

Вікторія Сухорукова (пневматична гвинтівка, 10 метрів, одиночний турнір; стрільба з трьох положень, 50 метрів)

РОЗКЛАД ФІНАЛІВ

13 квітня (субота)

00:00
Пневматичний пістолет, 10 метрів, змішаний турнір

 

14 квітня (неділя)

15:30
Пневматичний пістолет, 10 метрів, жіночий турнір

17:00
Пневматичний пістолет, 10 метрів, чоловічий турнір

 

15 квітня (понеділок)

00:00
Пневматична гвинтівка, 10 метрів, змішаний турнір

 

16 квітня (вівторок)

15:30
Пневматична гвинтівка, 10 метрів, чоловічий турнір

17:00
Пневматична гвинтівка, 10 метрів, жіночий турнір

 

17 квітня (середа)

15:30
Пістолет, 25 метрів, жіночий турнір

 

19 квітня (п’ятниця)

15:30
Гвинтівка, 50 метрів, стрільба з трьох положень, чоловічий турнір

17:30
Гвинтівка, 50 метрів, стрільба з трьох положень, жіночий турнір

19:30
Швидкісний пістолет, 25 метрів, чоловічий турнір

Нагадаємо, українські стрільці на Олімпіаді-2024 наразі вже мають п’ять неіменних ліцензій на Ігри-2024: у стрільбі з гвинтівки з трьох положень (здобув – Сергій Куліш), швидкісного пістолета (Денис Кушніров), пневматичного пістолета (Павло Коростильов і Олена Костевич (на фото вище – справа і зліва відповідно)) та в стрільбі стендовій у жіночому скіті (Ірина Маловічко).

Після змагань у Ріо-де-Жанейро стрільці з пістолета та гвинтівки матимуть останню нагоду здобути олімпійські ліцензії на Чемпіонаті Європи-2024 з дистанцій у 25 і 50 метрів. 23-го травня континентальний турнір стартує в хорватському місті Осієк.

У стрільбі стендовій (дисципліни – скіт і трап) заключний світовий відбір стартує 19-го квітня у Досі (Катар). Для європейських спортсменів також буде передбачена кваліфікація через континентальну першість в італійському Лонато, що відбудеться 15–27 травня.

Також нагадаємо, що в історії літніх Олімпійських ігор Україна здобувала дев’ять медалей різного ґатунку зі спортивної стрільби, зокрема чотири з них – золоті.

Прокрутити вгору