Зустріч з учасниками IV Юнацьких Зимових Олімпійських Ігор-2024 – Дариною Федорчук та Олександром Пацаганом

У середу, 17-го квітня поточного року, на кафедрі зимових видів спорту (завідувач – доцент, кандидат наук з фізичного виховання та спорту Андрій Казмірук) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського відбулася зустріч із студентами, учасниками IV Юнацьких Зимових Олімпійських Ігор-2024 – гірськолижником Олександром Пацаганом та санкаркою Дариною Федорчук, які навчаються на першому курсі факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти.

Учасники IV Юнацьких Зимових Олімпійських Ігор-2024, що відбулися з 19-го січня по 1-е лютого нинішнього року у провінції Канвондо в Південній Кореї – Дарина Федорчук та Олександр Пацаган (на фото вище) – поділилися з присутніми на заході своїми враженнями і емоціями від перебування в олімпійському селищі та участі у змаганнях планетарного юнацького форуму, який проводиться один раз на чотири роки.

Дарина і Олександр детально розповіли про відбір на змагання і проходження кваліфікації до IV Юнацької Зимової Олімпіади, а також про складний шлях завоювання путівок до Канвондо-2024. Звісно, не оминули вони й спогадів про особливу олімпійську атмосферу на аренах змагань та гостинність глядачів, які палко і дуже емоційно підтримували не тільки господарів Ігор, а й представників усіх країн, а за українців, з добре відомих усім причин, за їхніми словами, трибуни вболівали просто неймовірно гаряче.

У своїх розповідях і Дарина Федорчук, і Олександр Пацаган також багато уваги приділили нюансам погодних умов, у яких їм довелося змагатися, а також особливостям снігу і льоду відповідно трас дистанцій, на котрих вони виступали в Південній Кореї.

По завершенні розповідей Дарина і Сашко детально відповіли на запитання присутніх.

Нагадаємо, у Канвондо-2024 Дарина Федорчук (тренер – Надія Казмірук) в складі української збірної з санного спорту (на фото вище – друга справа) посіла п’яте місце в командній естафеті, а в особистих змаганнях на одномісних санях стала 17-ою серед 31-ої учасниці. А Олександр Пацаган (на фото нижче), тренерка якого та за сумісництвом мама Ксенія Пацаган диплом про вищу освіту отримала у стінах ЛДУФК імені Івана Боберського, змагався у чотирьох видах турніру з гірськолижного спорту. В альпійській комбінації та спеціальному слаломі він посів 32-е місце, у супергіганті показав 44-й результат, а в слаломі слаломі-гіганті був 52-м після першого проїзду, але на другу спробу через ушкодження не вийшов.

Висловлюємо щиру подяку усім присутнім на звітній зустрічі за цікаві питання до гостей та дискусії, які пройшли згодом.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору