Вадим Микуліч – переможець Всеукраїнського турніру з рукопашу гопак. Дмитро Данчук – срібний призер

На навчально-спортивній базі «Заросляк» в смт Ворохта Івано-Франківської області завершився традиційний Всеукраїнський турнір з рукопашу гопак. Впродовж двох днів, 13-го і 14-го квітня, було визначено переможців і призерів змагань серед юнаків, юніорів та дорослих. Дві нагороди здобули студенти кафедри фехтування, боксу та національних одноборств (завідувач – доцент Зоряна Семеряк) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Вадим Микуліч та Дмитро Данчук (на фото нижче – другий зліва і другий справа відповідно).

Цьогорічний традиційний Всеукраїнський турнір з рукопашу гопак «Заросляк – 2024» у Ворохті зібрав представників дев’яти клубів з шести областей України – «Успіх» (Хмельницький), «Січ» (Ковель), «Герць» (Луцьк), «Роксоланія» (Рівне), СКРГ «Тернопіль», СК «СКІФ» ЛДУФК (Львів), «Пробій» (Ворохта), «Тигр» (Дрогобич) та «Вернидуб» (Ковель), які загалом розіграли 24 комплекти нагород. Трохи забігаючи наперед, скажемо, що в підсумку представники усіх клубів вибороли по дві медалі щонайменше.

Студент першого курсу факультету педагогічної освіти нашого закладу вищої освіти Вадим Микуліч та третьокурсник факультету фізичної культури і спорту Дмитро Данчук змагалися у ваговій категорії до 70 кг серед чоловіків. І саме їхній фінальний поєдинок завершував змагальну частину програми звітного турніру.

Суперники добре знають як сильні, так і слабкі сторони один одного, адже тренуються в одному залі і, відповідно, частенько спарингують один з одним. Тому очне протистояння Вадима та Дмитра глядачі очікували з особливим інтересом. Тим паче, що обом спортсменам на церемонії офіційного відкриття турніру було вручено посвідчення кандидата в майстри спорту України. Тож і Микуліч (на фото вище – зліва), і Данчук були налаштовані на бій дуже зарядженими на перемогу. І в цілому їхній поєдинок виправдав очікування як вболівальників, так і фахівців.

Перший раунд (у рукопашу гопак формат бою – два раунди по дві хвилини) пройшов у цілому в рівній, а головне, цікавій та видовищній боротьбі, яка була насичена великою кількістю технічних дій з обох сторін. Також слід відзначити високий темп бою, в якому суперники поперемінно володіли ініціативою. Напевне, з великою долею ймовірністю, за аналогічним сценарієм пройшов би й другий раунд, але в його середині Вадим Микуліч провів класну атаку з серією акцентованих ударів. Як наслідок, рефері у ринзі, суддя національної категорії Петро Велінець з Рівного (на фото нижче – крайній зліва) не тільки відкрив рахунок Дмитру Данчуку, а й зафіксував дострокову його поразку через неможливість продовжити бій. Тож у підсумку Вадим Микуліч став володарем головного призу турніру, а Дмитро Данчук нагороджений срібною медаллю.

Зазначимо, що представники Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського не тільки були серед учасників звітного турніру, а й активно долучилися до організації та проведення змагань. Зокрема, головним суддею був викладач кафедри фехтування, боксу та національних одноборств, суддя національної категорії, майстер спорту Ігор Кукурудзяк (на фото вище – третій зліва), а секретарем – четвертокурсниця факультету фізичної культури і спорту Діана Зітинюк. Окрім того, до обслуговування боїв у якості суддів були залучені п’ятеро студентів цього ж факультету – Володимир Федончак, Іван Федончак, Василь Гелетюк, Ігор Ткачук (усі четверо – другий курс) та третьокурсник Ярослав Пікулик.

Прокрутити вгору