У ЛДУФК відбулася презентація проєкту Абілітаційний Центр «Активне життя» (Фото)

У Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського 24-го квітня поточного року відбулася презентація проєкту Абілітаційний Центр «Активне життя» (конкурс на кращу назву триває).

24-го квітня 2024 року відбулася презентація проєкту Абілітаційний Центр «Активне життя» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Захід відбувся за участі першого проректора нашого закладу вищої освіти Федора Музики, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Мар’яна Пітина, представників Управлінням молоді та спорту ЛОДА Оксани Климович-Лагуняк – спеціаліст відділу розвитку спортивної інфраструктури, контролю та діловодства управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації, співкоординатор проекту спортивних можливостей для ветеранів та військовослужбовців «Ліга нескорених», Управління спорту та молодіжної політики Львівської міської ради Ксенії Антонової – заступник начальника управління спорту та молодіжної політики ЛМР; Орисі Дем’янюк – начальник відділу спорту військових ЛКП Спортресурс.

Напрацювання робочої групи щодо програми проєкту Абілітаційний Центр «Активне життя» представила професорка кафедри педагогіки та спорту нашого закладу вищої освіти Світлана Криштанович.

Абілітаційний Центр «Активне життя» – це місце соціальних ініціатив, місце народження нових ідей, реалізації неформального навчання, майстер-класів, проєктів – іншими словами, це те, що могло б змінити життя людей, які будуть звертатися до нас, на краще та підвищити їх соціальну активність.

Ми робимо перші кроки та є відкриті для кожного, хто готовий до активної праці, до співпраці з організаціями, які розділяють наше бачення, щодо здорового життя різних верств населення. Унікальність нашого Університету – це наші фахівці високого класу у сферах фізичної культури і спорту, спортивної реабілітації, спортивного туризму, рекреаційної сфери, педагогіки, психології тощо. Величезна цінність – це наші студенти!

Так, це все має впливати на роботу майбутнього Центру, бо ж успішність проєкту – це АКТИВНІ, НЕБАЙДУЖІ, ДІЄВІ ЛЮДИ, котрим є що сказати, є чого навчити та котрі просто беруть і роблять. Так ми розуміємо, що це буде не просто, але на сьогодні це наш обов’язок робити те, що ми вміємо найкраще для тих, хто цих послуг потребує.

НАША МЕТА:

Послуги та допомога з: адаптивної фізичної культури та спорту, фізкультурно-спортивної реабілітації, туристичної та рекреаційної діяльності, психолого-педагогічної та соціальної підтримки, терапії та реабілітації, освітньо-просвітницької та волонтерської діяльності.

ДЛЯ КОГО ЦІ ПОСЛУГИ?

Особи з інвалідністю внаслідок війни, особи з інвалідністю, військовослужбовці ЗСУ, учасники бойових дій та їх родини, внутрішньо переміщені особи (ВПО) на базі Університету та кожного, хто потребує такі послуги.

Система заходів Центру, розроблена для відновлення здоров’я особи та спрямованих на відновлення і компенсацію функціональних можливостей її організму для поліпшення фізичного та психологічного стану, для життя, яке приносить задоволення і радість.

Ціль 1: Організація та проведення просвітницької діяльності, освітнього процесу, спортивної підготовки, організація спортивних змагань, фізкультурно-спортивних, реабілітаційних і спортивно-туристичних заходів, психолого-педагогічне консультування, групова психотерапевтична тренінгова робота.

Ціль 2: Співпраця з Управлінням молоді та спорту ЛОДА, Управління спорту та молодіжної політики ЛМР, Національним комітетом спорту інвалідів України, спортивними федераціями осіб з інвалідністю України, їх спілками та осередками на місцях, з громадськими організаціями фізкультурно-спортивного спрямування та іншими суб’єктами, реабілітаційними центрами.

Ціль 3: Забезпечити доступність адаптивних, спортивних програм та фізкультурно-спортивної реабілітації для осіб з інвалідністю, виїзди на локації для проведення фізкультурно-спортивних, реабілітаційних, спортивно-туристичних заходів із залученням студентської спільноти.

ПРІОРИТЕТНІ ЗАХОДИ ЗА КЛЮЧОВИМИ НАПРЯМКАМИ ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕНТРУ:

Адаптивний спорт: настільний теніс, стрільба, сидячий волейбол, баскетбол, рекреаційні ігри, бадмінтон, ампфутбол, тренажерний зал, заходи вихідного дня.

Оздоровчореабілітаційна робота: корекційна гімнастика, курси масажу, курси першої допомоги; оздоровчий фітнес, спортивний туризм.

Психологопедагогічна робота: навчання для викладачів щодо співпраці з ветеранами війни та дітьми сімей військовослужбовців; проведення тренінгів і лекторіїв фахівцями адаптивного спорту, практичних психологів, громадських діячів та інших фахівців з проблемної сфери діяльності Центру; проведення сесій психологічного консультування; групової психотерапевтичної тренінгової роботи; залучення до консультування та роз’яснювальної роботи практичних психологів.

РОБОЧА ГРУПА:

1. Криштанович Світлана Володимирівна (професор кафедри педагогіка та психологія, керівник КПК).

2. Будзин Віра Романівна (завідувач кафедри фізкультурно-спортивної реабілітації та спортивної медицини, доцент).

3. Жарська Наталія Валеріївна (доцент кафедри фізкультурно-спортивної реабілітації та спортивної медицини).

4. Мельник Валерій Олексійович (завідувач кафедри спортивних та рекреаційних ігор, доцент)

5. Лапичак Ігор Євгенович (завідувач кафедри футболу, доцент)

6. Пітин Мар’ян Петрович (в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, професор).

7. Бріскін Юрій Аркадійович (завідувач кафедри теорії спорту та фізичної культури, професор).

8. Передерій Аліна Володимирівна (професор кафедри теорії спорту та фізичної культури).

9. Ярошик Марта Ярославівна (доцент кафедри теорії та методики фізичної культури).

10. Білошицький Тарас Олександрович (викладач кафедри спортивного туризму).

11. Циганков Віктор (голова студентської профспілки ЛДУФК).

 

Оголошуємо конкурс на кращу назву Центру!

Пропозиції – надсилати на Viber
+38 (050) 966-68-40 – (Циганков Віктор)

Прокрутити вгору