Хокейна збірна України за участі Євгена Ратушного та Івана Сисака у третій грі Чемпіонату світу-2024 розгромила Китай

Сьогодні, 30-го квітня, в столиці Литви Вільнюсі було зіграно матчі третього туру Чемпіонату світу 2024 року з хокею в Дивізіоні 1В, в якому виступає й національна команда України. Після перемог у двох стартових поєдинках з рахунком 8:0 і 4:0 над збірними Естонії та Нідерландів відповідно, підопічні Дмитра Христича знову на «сухо», але з результатом 9:0 розгромили команду Китаю. У складі «синьо-жовтих» в лінії оборони грали двоє представників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – минулорічний випускник бакалаврату факультету фізичної культури і спорту Євген Ратушний та магістрант другого року навчання цього факультету Іван Сисак, який відзначився двома результативними передачами.

Україна – Китай – 9:0 (4:0, 2:0, 3:0)

30 квітня. Вільнюс (Литва). Twinsbet Arena. Початок – 12:30. 75 глядачів

Судді: арбітри – Р. Гансен (США), Піраґіч (Хорватія); лайнсмени – Мушик (Угорщина), А. Озоліньш (Латвія)

УКРАЇНА: Захарченко; Мережко (2 хвилини штрафу) – Сисак, Пересунько – Мазур – Трахт (2); Дахновський – Пангелов-Юлдашев, Лялька – Захаров – Кривошапкін; Андрейків – Ратушний, Денискін – Є. Фадєєв – Ворона; Янішевський – Толстушко, Морозов – Садовіков – Бородай (2).

Головний тренер – Дмитро Христич.

КИТАЙ: Чен Шіфень; Жань Паньфей – Жань Яці, Гоу Юянь – Вань Їнь – Жень Мінью (2 хвилини штрафу); Чен Зімень (2) – Ян Руінан, Зуо Тіанью – Жань Засен – Ґуо Янінь; Зонь Ганмінь – Вань Ґань (4), Жань Юксін – Ян Юнчень – Ґуо Шігонь; Лі Жігао (2) – Ксю Лань (2), Лі Жічен – Гу Їгао – Лі Меньшенгао.

Головний тренер – Спірос Анастасіадіс.

Шайби: 1:0 – Мережко (Ворона, Є. Фадєєв), 02:08; 2:0 – Пересунько (Дахновський, Пангелов-Юлдашев), 09:46; 3:0 – Пангелов-Юлдашев (Дахновський, Фадєєв), 11:33; 4:0 – Ворона (Мережко, Мазур – у більшості), 13:18; 5:0 – Лялька (Сисак), 23:38; 6:0 – Пересунько (Мазур, Мережко), 37:04; 7:0 – Лялька (Кривошапкін, Пангелов-Юлдашев – у більшості), 42:11; 8:0 – Денискін (Сисак, Є. Фадєєв), 51:06; 9:0 – Мережко (Захаров – у форматі 4х4), 57:46.

Кидки по воротах: 47 (20 + 12 + 15) – 7 (3 + 1 + 3).

Штрафний час: 6 (0 + 2 + 4) – 12 (4 + 2 + 6).

На матч проти команди, яка після двох турів мала однаковий з українцями доробок, підопічні Дмитра Христича вийшли максимально сконцентрованими. І хоч всього тиждень тому наші хокеїсти розгромили китайців, які грали тим же складом, 9:0 у товариському матчі в Каунасі, ні тренерів, ні хокеїстів це не розхолоджувало. Додатковим позитивом стало повернення до складу Данила Трахта, котрий пропускав попередній матч проти збірної Нідерландів через невелике пошкодження.

Початок розгрому хокеїстів з Піднебесної поклала швидка шайба капітана Ігоря Мережка, котрий таким чином поздоровив себе з 26-річчям. Далі Олександр Пересунько закинув у фірмовому для себе стилі, реалізувавши вихід один на один з воротарем після перехоплення Олексія Дахновського. Коли ж партнер Олексія за парою в обороні Пилип Пангелов-Юлдашев коронним кидком з лівого кола для вкидання забив утретє, стало зрозуміло, що збірна України може навіть перевершити результат товариського матчу.

До перерви Олексій Ворона закинув ще раз, а невдовзі після поновлення гри свою першу шайбу на турнірі закинув Віталій Лялька. Такий переконливий старт подіяв на наших хокеїстів заспокійливо і надалі вони діяли не так агресивно. Але це позначилося лише на результативності – закидали наші хокеїсти вже не так часто. Головною інтригою рештки зустрічі залишалися два питання: чи зможуть українці переступити межу в десять шайб і чи зможе Захарченко завершити другий поспіль поєдинок чемпіонату світу шатаутом. В підсумку вдалося друге, а до першого забракло одного голу. Збірна України знову, як і в товариському матчі тижнем раніше, обіграла національну команду Китаю з рахунком 9:0.

Завтра, 1-го травня, починаючи з 12:30 за київським часом збірна України в поєдинку четвертого туру гратиме проти національної команди Іспанії, яка два стартових поєдинки турніру програла Литві (0:3) і Китаю (1:7), а вчора набрала своє перше турнірне очко, поступившись Естонії в овертаймі з рахунком 3:4.

Прокрутити вгору