Юлія Павлова – учасниця Міжнародної конференції «Evidence based physical activity in old age – 2024» (Відео)

У Литовському спортивному університеті впродовж двох днів, 18-го і 19-го квітня поточного року, відбулася Міжнародна конференція «Evidence based physical activity in old age – 2024». Конференція відбулася за сприяння Європейського співробітництва в науці та технологіях та проєкту PhysAgeNet. Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського на звітному заході представляла професорка кафедри теорії і методики фізичної культури Юлія Павлова.

Подія проходила у гібридному форматі під егідою Європейської групи досліджень процесів старіння і фізичної активності (European Group for Research on Aging and Physical Activity, EGRAPA) та об’єднала понад 100 науковців з понад 40-ка країн світу.

EGRAPA – це неурядова організація, метою якої є просування досліджень щодо фізичної активності, старіння та здоров’я, а також поширення цих знань для досягнення позитивних змін у суспільстві. Ця організація визнає необхідність застосування міждисциплінарних підходів для досягнення своїх завдань та об’єднує дослідників з різних галузей – медицини, біології, охорони здоров’я та освіти.

Тематика конференції охоплювала технології для сприяння фізичній активності у літньому віці, вплив фізичної активності на психічне здоров’я та когнітивні процеси, спорт і фітнес осіб літнього віку, штучний інтелект для програм фізичної активності та спеціальні програми фізичної активності в літньому віці.

На конференції, як запрошені спікери, виголосили доповіді директор відділу трансляційної нейронауки проф. д-р Кірк Еріксон (Університет Пітсбурга, США), лідерка дослідницької групи з питань здорового та активного старіння проф. д-р Мікаела фон Бонсдорф (Університет Ювяскюля, Фінляндія) та керівник відділу геронтології проф. д-р Іван Баутманс (Брюссельський вільний університет, Бельгія).

Впродовж конференції відбувалися симпозіуми, тематичні засідання для виголошення доповідей, спеціальні сесії для представлення постерів.

Учасницею конференції була професор кафедри теорії і методики фізичної культури нашого Університету Юлія Павлова, яка є членом Європейської групи досліджень процесів старіння і фізичної активності. Вона у складі міжнародних колективів представила напрацювання, що стосуються технологій для підвищення рівня фізичної активності та впливу фізичної активності на психічний стан осіб літнього віку. Зазначимо, що одна з цих доповідей отримала спеціальну відзнаку конференції.

ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЯ ОКРЕМИХ ДОПОВІДЕЙ ЗВІТНОГО ЗАХОДУ

 

ЗБІРНИК ТЕЗ КОНФЕРЕНЦІЇ

 

Прокрутити вгору