Четверо студенток ЛДУФК здобули медалі Чемпіонату України-2024 з гімнастики художньої

Упродовж чотирьох днів, з 28-го квітня по 1-е травня поточного року в місті Києві відбувся Чемпіонат України-2024 з гімнастики художньої серед дорослих та юніорок. За програмою майстрів спорту України бронзову медаль у багатоборстві (індивідуальна програма) виборола майстер спорту України міжнародного класу Христина Погранична – студентка четвертого курсу факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

На Чемпіонаті України-2024 в сумі багатоборства дворазова чемпіонка і срібна призерка ХХХІ Всесвітньої літньої Універсіади в китайському Ченду-2023 Христина Погранична, яка тренується у доцента кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олексій-Олег Бубела) нашого закладу вищої освіти, заслуженого тренера України Ірини Рудої (на фото вище – зліва і справа відповідно) поступилась тільки вихованкам київської ДЮСШ школи Дерюгіних – Таїсії Онофрійчук та Анастасії Ікан, які завоювали золоту і срібну нагороди відповідно.

Зазначимо, що Христина Погранична та Анастасія Ікан не брали участь у фінальних виступах, у зв’язку із від’їздом для участі в складі збірної України у першому в історії гімнастики художньої Європейському кубку, який відбудеться з 3-го по 5-те травня в столиці Азербайджану Баку.

Серед гімнасток, які змагались у групових вправах на Чемпіонаті України-2024 в багатоборстві (на фото вище), бронзові медалі вибороли представниці команди Львівської області, срібні нагороди – Національної збірної команди України–2, а золоті медалі завоювали гімнастки Національної збірної команди України, у складі якої виступає й наша студентка Аліна Мельник – першокурсниця факультету педагогічної освіти.

У фінальних виступах у двох вправах перемогу здобули гімнастки Національної збірної команди України. А у вправі з п’ятьма обручами бронзову медаль виборола збірна команда Львівської області, у складі якої виступали Марта Борис і Богдана Мельник (на фото нижче – крайні справа і зліва відповідно) – студентка четвертого курсу факультету педагогічної освіти та другокурсниця факультету фізичної культури і спорту. Додамо, що Федерацію гімнастики художньої Львівської області очолює Ірина Іванів (на фото нижче – по середині), яка вищу освіту також здобула у нашому університеті.

Ще один приємний момент цих змагань: під час церемонії нагородження було офіційно вручено посвідчення майстрів спорту України міжнародного класу з гімнастики художньої Христині Пограничній та Аліні Мельник, з чим ми їх і вітаємо! А Христині Пограничній та Анастасії Ікан бажаємо успішних виступів на змаганнях прем’єрного Європейського кубка в Баку!

Прокрутити вгору