У матчі 25-го туру Першої ліги сезону-2023/2024 «Карпати» Мирона Маркевича зіграли внічию у Сумах проти тамтешньої «Вікторії»

В поєдинку сьомого туру фінального етапу, а загалом 25-го ігрового дня чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в гостьовій грі у Сумах з місцевою «Вікторією» розійшлися мировою. Впродовж матчу легітимно забитих голів арбітрами зафіксовано не було.

«Вікторія» (Суми) – «Карпати» (Львів) – 0:0

3 травня. Суми. Стадіон «Ювілейний». Початок – 12:30. Температура +18˚C. Без глядачів

Арбітр – Дмитро Осауленко (Полтава).

Асистенти арбітра: Кирило Хіміченко (Київська обл.), Олександр Марчик (Житомир).

Четвертий арбітр – Євген Макаренко (Суми).

Спостерігач арбітражу – Олександр Якименко (Київська обл.).

«ВІКТОРІЯ»: Литвиненко, Ульянов, Кравчук, Сасовський, Корохов, Байдал (Бойко, 84), Долінський (Курелєх, 90+5), Чеглов (Данилюк, 46), Шарай (Савченко, 76), Нич (Євпак, 90+4), Покотилюк.

Запасні: Шеліхов, Нелін, Копил, Машталір, Ярош.

Головний тренер – Анатолій Безсмертний.

«КАРПАТИ»: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Саків, Полегенько, Чех, Клименко (Демченко, 78), Чачуа, Костенко (Картушов, 86), Підлепенець (Хаса, 54), Іґор Невес (Аріельсон, 78).

Запасні: Ільющенков, Векляк, Козік, Рябов, Тлумак.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Попередження: Долінський (66), Покотилюк (89), Литвиненко (90+4) – Іґор Невес (47).

Через повітряну тривогу, яку було оголошено на Сумщині, поєдинок розпочався із 45-хвилинним запізненням. «Карпати» заволоділи ініціативою на старті зустрічі і вже на 5-й хвилині могли відкривати рахунок. Євген Підлепенець змістився з правого флангу і обвідним ударом намагався поцілити у кут воріт – м’яч пролетів поруч зі стійкою.

У подальшому команди створили небагато небезпечних моментів. В основному, гра відбувалася на підступі до штрафних майданчиків і роботи у воротарів було обмаль. Львів’яни більше контролювали м’яч, утім наблизитися до володінь Олександра Литвиненка не могли через надійну гру «Вікторії» в обороні. Зусилля господарів також розбивалися захистом «Карпат». Зокрема, дальні удари Долінського та Шарая карпатівці блокували.

У середині тайму сумська команда взяла м’яч під контроль, проте гостроти в атаці це не додало. Натомість «Карпати» почали тиснути на ворота суперника у кінцівці тайму і навіть забили. Амбросій Чачуа та Ян Костенко організували атаку, котра завершилася голом Костенка. Здавалося, захисник сумчан Євген Корохов залишав Яна у грі, однак рефері таки зафіксував офсайд, тож взяття воріт скасували.

Початок другої половини зустрічі також було відкладено через повітряну тривогу. Команди зіграли лише 13 хвилин і знову довелося йти в укриття. Після чергової паузи «зелено-білі» додали в активності і гра точилася переважно на полі сумчан. «Карпати» більше атакували лівим флангом, де гостроту створював Костенко. Проте, як і раніше, бракувало реальних загроз воротам Литвиненка.

На 81-й хвилині Владислав Бабогло віддав довгу передачу вперед, на Джареда Хасу, який змістився у центр, прийняв м’яч і пробив лівою. Удар карпатівця заблокував оборонець Дмитро Ульянов.

Вже у компенсований час у падінні пробивав Єгор Демченко, але його пострілу забракло влучності. Попри намагання забити переможний гол, у Сумах «Карпати» змушені були вдовольнитися лише одним заліковим балом.

Львів’яни продовжують очолювати турнірну таблицю. В активі «зелено-білих» 61 очко. Наступний поєдинок «Карпати» проведуть у суботу, 11-го травня, проти ФСК «Маріуполь» на полі суперника. Початок зустрічі – о 13:00.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «ЧЕМПІОНСЬКА». 25й ТУР

3 травня (п’ятниця)

«Вікторія» (Суми) – «Карпати» (Львів) – 0:0

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Лівий берег» (Київ) – 0:2
Голи: М. Когут (87), Співаков (90+3).

 

4 травня (субота)

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Полтава» – 3:2
Голи: Кравчук (18), Стень (28), Мороз (40) – Марусич (5), Щербак (26, пен.).

«Кудрівка-Нива» (Кудрівка) – «Інгулець» (Петрове) – 0:3
Голи: Сітало (36, 75), Квасов (84).

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – ФСК «Маріуполь» – 1:0
Гол: Хома (47).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 25го ТУРУ

Прокрутити вгору