Остап Млинко – учасник XVI Міжнародної хірургічної конференції практичної медицини у Кракові

У рамках розширення міжнародної академічної мобільності та індивідуальної освітньої траєкторії, аспірант третього освітньо-наукового рівня Львівського державного університету імені Івана Боберського Остап Млинко прийняв активну участь у XVI Міжнародній хірургічній конференція практичної медицини, яка відбулась у другій половині квітня у польському Кракові.

У XVI Міжнародній хірургічній конференції практичної медицини взяли участь 26 провідних закладів вищої освіти Польщі та України, а саме Кракова, Любліна, Гданська, Познані, Варшави, Лодзю. Представниками з України були практикуючі лікарі та науковці, зокрема від Львівського державного університету імені Івана Боберського учасником виступав здобувач третього освітньо-наукового рівня ступеня вищої освіти «доктор філософії» – Остап Млинко який працює над дисертаційною роботою на тему «Нутриціологічна корекція, якість та безпечність організації лікувального харчування у закладах охорони здоров’я» (науковий керівник – завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу нашого університету, доктор наук, професор Марія Паска).

У ході конференції основний акцент звернуто на Програму прискореного відновлення Enchanted Recovery After Surgery (ERAS), яка спрямована на швидке відновлення пацієнтів, що сприяє мінімізації ускладнень та стресу перед та після операції. Програма рекомендує проведення попереднього вуглеводневого навантаження у визначені періоди та стани людини. Застосування протоколу ERAS дає можливість ефективного лікування та досягнення швидкої реабілітації хворих завдяки комплексному підходу. Тому впровадження такого протоколу в наших умовах для пришвидшеного відновлення є актуальним.

Після проведеного серійного виступу проходило обговорення, до якого доєднювались як практики, так і науковці та підводились підсумки XVI Міжнародної хірургічної конференції практичної медицини.

Щиро вдячні організаторам XVI Міжнародної хірургічної конференції практичної медицини за можливість долучитися до цікавої та актуальної події, отримати цінні знання і фахові компетентності, необхідні для подальшого проведення наукових досліджень.

Прокрутити вгору