Софія Станько – абсолютна чемпіонка Європи-2024 з пауерліфтингу серед дівчат U-18

У місті Хамм (Люксембург) цими днями триває Чемпіонат Європи 2024 року з пауерліфтингу серед усіх вікових груп. Спортивну честь синьо-жовтого прапора на звітному континентальному форумі у складі національної збірної України захищала й Софія Станько – студентка першого курсу кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доктор педагогічних наук, доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Першокурсниця факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти Софія Станько на Чемпіонаті Європи-2024 змагалася у ваговій категорії до 63 кг серед дівчат вікової групи U-18. Одразу скажемо, що її виступ у Хаммі став чи не найбільш яскравим на головному змаганні року для пауерліфтерів Старого Світу.

Софії Станько не знайшлося рівних на Євро-2024 не тільки серед суперниць у її ваговій категорії, а й загалом посеред усіх учасниць змагань звітного континентального форуму дівчат вікової групи U-18. Але про все за порядком.

Спочатку вихованка Віктора Погребінського, між іншим випускника ЛДУФК імені Івана Боберського, виграла змагання у кожній з трьох вправ, тим самим здобувши три «малі» золоті медалі. Ось її переможні результати: 185 кг у присіданнях, 132,5 кг у жимі лежачи та 160 кг у тязі становій.

Відповідно Софія більш ніж впевнено завоювала й «велику» золоту медаль Євро-2024 у ваговій категорії до 63 кг серед дівчат вікової групи U-18, набравши у сумі триборства 477,5 кг. Зазначимо, що цей результат перевищує норматив майстра спорту України міжнародного класу.

А свою п’яту золоту нагороду, напевне найбільш престижну, Софія Станько виборола за перше місце в абсолютній першості Євро-2024 посеред усіх вагових категорій серед дівчат вікової групи U-18.

Тож вітаємо Софію Станько, її тренера та колектив кафедри атлетичних видів спорту з таким насправді тріумфальним виступом на Чемпіонаті Європи-2024 та бажаємо підкорення нових спортивних висот континентального та планетарного рівнів!

Разом до перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору