ЛДУФК підписав Меморандум про співпрацю з Центром творчості дітей та юнацтва Галичини

Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського спільно з Центром творчості дітей та юнацтва Галичини оголошують про початок співпраці в рамках проєкту Абілітаційний ХАБ «ProЖиттЯ». Напередодні, 9-го травня 2024 року, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю ректором нашого закладу вищої освіти Ярославом Свищем та директором ЦТДЮГ Надією Савко.

Було обговорено напрямки співпраці за участі першого проректора нашого Університету Федора Музики, професора кафедри педагогіки та психології, керівника КПК Світлани Криштанович, викладача кафедри спортивного туризму Тараса Білошицького.

Ця співпраця між нашим Університетом та Центром творчості дітей та юнацтва Галичини покликана забезпечити широкий спектр можливостей для фізичного та психологічного розвитку молоді, практичні навички для студентів у сфері фізичної культури та спорту, спортивного туризму та рекреації. Вони можуть бути дуже різноманітними та залежать від конкретної спеціальності або напрямку.

Ось декілька ключових напрямків, які можуть бути корисними для здобувачів освіти
у рамках цієї співпраці та розвитку молоді Центру
:

  1. Методична підготовка: отримання практичних навичок розроблення та проведення тренувальних занять, навчання техніки виконання різних вправ та взаємодії з юними спортсменами на практичних заняттях.
  2. Організація та проведення спортивних заходів: навчання організації та керівництву спортивними заходами (змагання, фізкультурні свята та інші).
  3. Тренерська діяльність: отримання навичок з організації тренувального процесу та керівництва спортивними командами або групами, а також у підготовці юних спортсменів до змагань.
  4. Фізичне тестування та аналіз показників: оволодіння навичками проведення фізичного тестування, визначення показників фізичної підготовки, аналізування результатів та розробляння індивідуальних програм тренувань.
  5. Організація та проведення заходів вихідного дня: ознайомлення з організаційними особливостями проведення спільних заходів та розваг, активностей та ігор, що можуть сприяти активному відпочинку, підтримання здоров’я та психологічному розвитку учасників.
  6. Організація та проведення занять з адаптивного (реабілітаційного) та оздоровчого фітнесу: розроблення та проведення програми занять, які враховують індивідуальні потреби та можливості учасників, сприятимуть покращенню фізичного здоров’я та загального самопочуття.
  7. Організація туристичних походів та інших заходів: активний відпочинок у природних умовах, що може бути частиною програми та сприяти розвиткові пізнавальних інтересів та спортивних навичок.
  8. Консультування та допомога у виборі туристичного спорядження: надання консультацій щодо вибору оптимального спорядження для конкретних подорожей та активного відпочинку.
  9. Проєктування та адаптування туристичного спорядження під індивідуальні потреби учасників: розроблення та адаптація спорядження з урахуванням фізичних можливостей та особливостей учасників дозволить забезпечити комфорт та безпеку під час подорожей.
  10. Надання роз’яснень та допомоги у виборі оптимального виду туризму з урахуванням фізичного стану й індивідуальних особливостей учасників: формування порад та підтримки щодо вибору виду туризму, який найбільше відповідає індивідуальним можливостям та інтересам учасників, допомагатимуть забезпечити задоволення від подорожей та активного відпочинку.

Ці практичні навички допоможуть студентам зрозуміти та навчитися застосувати теоретичні знання у реальних ситуаціях, що сприятиме їх підготовці до професійної діяльності за спеціальностями. Ця співпраця сприяє розвитку не лише фізичних навичок, а й розвитку творчих, пізнавальних та соціальних компетентностей учасників. Також підготовка та залучення волонтерів-студентів для проведення заходів з адаптивної фізичної культури, спорту, туризму та рекреації є важливою складовою в цій співпраці та розвитку Soft Skills.

Загальний підхід полягає в тому, щоб створити ефективну мережу співпраці між нашим Університетом та Центром творчості дітей та юнацтва Галичини, яка дозволить об’єднати зусилля для досягнення спільних цілей у сфері фізичної культури та спорту, спортивного туризму, рекреації та розвитку молоді.

Прокрутити вгору