Львівська «Галичанка» достроково здобула десяте поспіль чемпіонство в жіночій гандбольній Суперлізі

Жіноча львівська гандбольна команда «Галичанка», склад якої сформовано на три чверті зі студенток і випускниць кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а тренером воротарів є Оксана Площинська, яка вищу освіту здобула у стінах нашого закладу вищої освіти, достроково, вдесяте поспіль стала чемпіоном української Суперліги з гандболу сезону-2023/2024.

Свій черговий титул чемпіонок України галичанки достроково гарантували собі за підсумками восьмого туру Суперліги – передостаннього в поточному сезоні-2023/2024. Львівські гандболістки вчергове виграли всі матчі туру: команда обіграла київський «Спартак» (28:15), броварський КОСФК (38:19) та ужгородські «Карпати» (31:28). Зазначимо, що в останній грі проти суперниць із Закарпаття «Галичанка» здобула вольову звитягу. Після першого тайму львів’янки програвали з відставанням у три закинуті м’ячі – 15:18. Однак по перерві, налагодивши дії в обороні, зуміли переломити хід розвитку подій на паркеті на свою користь. У підсумку другу 30-хвилинку «Галичанка» виграла з перевагою у шість голів – 16:10. Відтак, фінальна сирена зафіксувала перемогу львівської команди з рахунком 31:28.

Тепер, після 24-х зіграних матчів у «Галичанки» 66 очок і вона тим самим стала недосяжною для ужгородської команди – свого найближчого переслідувача. Гандикап між клубами перед заключним туром, який передбачає три гри, тепер складає 12 залікових балів.

Зазначимо, що «Галичанка» вдесяте поспіль стала переможцем Суперліги України. Додамо, що у червні поточного року підопічні Віталія Андронова, Тетяни Штефан та Оксани Площинської гратимуть у «Фіналі чотирьох» розіграшу Кубка України-2024. У півфіналах зіграють «Галичанка» (Львів) – «Реал» (Миколаїв) та «Карпати» (Ужгород) – «Спартак-ШВСМ» (Київ). Проведення матчів «Фіналу чотирьох» заплановане на 8–9 червні в Києві, у залі Національного університету фізичного виховання і спорту України.

10 ЧЕМПІОНСТВО ПОСПІЛЬ ДЛЯ «ГАЛИЧАНКИ» ЗДОБУЛИ:

Воротарі – Марія Поляк, Анна Стадник, Тетяна Миколюк;

Польові гравці – Ірина Прокоп’як, Катерина Гайдук, Олеся Дяченко, Каріна Здріла, Софія Голінська, Мар’яна Маркевич, Діана Дмитришин, Тетяна Поляк, Анастасія Ткач, Юлія Гутник, Анастасія Дутко, Людмила Мартинюк, Аліса Петрів, Марина Коновалова, Катерина Козак, Мілана Шукаль, Світлана Гавриш, Ванесса Лакатош, Владислава Сорокіна;

Тренери – Віталій Андронов, Тетяна Штефан, Оксана Площинська.

Прокрутити вгору