Співпраця зі стейкхолдерами: ЛДУФК – учасник V Регіональної науково-практичної конференції (Фото)

24–26 травня поточного року делегація кафедри теорії та методики фізичної культури ЛДУФК у складі докторів наук Іванни Боднар та Наталії Сороколіт, кандидата наук Ольги Римар на чолі з в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків професором Мар’яном Пітиним були учасниками V Регіональної науково-практичної конференції «Фізична культура в закладах освіти: стан та перспективи розвитку» в м. Івано-Франківськ – Микуличин.

Конференція проведена кафедрою теорії та методики фізичної культури Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. В програмі конференції було передбачено проведення пленарного засідання, секційних засідань, стендових доповідей та майстер-класів.

Під час пленарного засідання доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Мар’ян Пітин підняв питання, пов’язані з проблемами підготовки в дитячому та юнацькому спорту, а завідувач кафедри теорії та методики фізичної культури Іванна Боднар акцентувала увагу на проблемах фізичного виховання школярів в умовах інклюзивної освіти, запропонувавши науковій спільноті авторський підхід у групуванні школярів під час уроків фізичної культури як шлях до оптимізації інклюзивної освіти.

Доповіді професорів ЛДУФК викликали жваву дискусію, що підтверджує актуальність піднятих питань.

Упродовж секційних засідань науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методики фізичної культури Наталія Сороколіт та Ольга Римар ознайомили учасників конференції з результатами пілотного кафедрального дослідження з пошуку ефективних засобів фізичного виховання для розвитку фізичних якостей школярів. Представлено доповідь «Позакласний спортивно-масовий захід «Сool games» як нововведення у розвитку фізичних якостей школярів».

За програмою конференції проведено три майстер-класи для учасників з варіативних модулів модельної навчальної програми з фізичної культури «Туризм», «Школа безпеки» та «Фітнес-йога». Представники нашого університету були учасниками усіх трьох майстер-класів – подолали дистанцію 1216 м під час підйому на гору Ягідна, брали участь у заходах, які пропонували гірські рятувальники в рамках програми «Школа безпеки» та опанували асани для підтримки фізичного і душевного здоров’я, управління потоком енергії і набуття почуття благополуччя. Асани допомогли відновити сили після сходження на вершину гори Ягідна.

Звітна конференція об’єднала науково-педагогічних працівників, педагогів, студентів і практиків з п’яти закладів вищої освіти західних областей України: Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської та Чернівецької. Упродовж конференції було обговорено актуальні проблеми фізичного виховання та спорту, здійснено обмін досвідом між закладами вищої освіти, а також акцентовано увагу на нові підходи впровадження фізичної культури у навчальний процес.

Учасники конференції здобули важливий досвід та щиро вдячні організаторам конференції за співпрацю!

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору