ЛДУФК – учасник ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»

У Національному університеті харчових технологій (м. Київ) впродовж двох днів, 23-го і 24-го травня поточного року, відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації». Серед учасників звітного заходу була й делегація Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Зокрема, на пленарному засіданні виступила завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, докторка наук, професорка Марія Паска із доповіддю «Регіональний крафт для HoReСa: cучасні тенденції та інновації». Активну участь он-лайн взяли й науковці кафедри готельно-ресторанного бізнесу, кандидати технічних наук Наталія Петришин, Ольга Тесля і Мар’яна Назар та аспіранти першого року навчання Іван Гілецький і Андрій Німець.

Робота конференції розпочалася з вітального слова ректора Національного університету харчових технологій Олександра Шевченка, який відзначив важливість заходу для фахівців галузі, наукової та академічної спільноти. Привітали учасників конференції завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний, гарантка освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксана Топчій.

До участі у конференції були залучені представники органів влади, промислових та крафтових підприємств, закладів вищої освіти, наукових установ. Загалом – понад 150 учасників.

Перший день роботи конференції був насиченим та дуже продуктивним: виступи запрошених спікерів, які презентували широке коло проблем діяльності підприємств харчової галузі та крафтових виробництв, виставка-дегустація харчових продуктів, панельна дискусія власників промислових та крафтових виробників, авторський майстер-клас засновниці школи сироварів Тетяни Дядечко «Особливості виготовлення сиру моцарела», майстер-клас директора ТОВ «ПРІОРІТІ ІНТЕРНЕШЕНЛ» Олександра Чернова «Застосування натуральних ароматів диму для HoReCa у виробництві м’ясних продуктів та сирів».

Другий день роботи конференції пройшов під знаком відвідування буйволиної ферми та сироварні «TASbio» (с. Рудня Чернігівської області) та крафтової броварні «Beermaster Brewery» (ТРЦ «Respublika Park», м. Київ), в ході яких учасники конференції мали можливість ближче ознайомитися з інноваційними технологіями виробництва крафтової продукції, поспілкуватися з керівниками та працівниками крафтових підприємств.

Висловлюємо слова вдячності завідувачу кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів НУХТ Василю Пасічному та гарантці ОНП «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» НУХТ Оксані Топчій за організацію потужного науково-практичного форуму та можливість взяти у ньому участь, а також засновниці та керівниці ХАБу популяризації продукції локальних виробників Львівщини Наталії Табінській та Ярославу Палко – засновнику компанії «Сучасні українські намазки на хліб – palko» за командність у роботі та представленні.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору