Валерія Терета – найкраща спортсменка Львівщини за підсумками травня поточного року

На традиційному щомісячному голосуванні членів виконкому Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області було обрано переможця травня 2024 року. Нею стала каноїстка Валерія Терета – магістрантка першого року навчання Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Упродовж трьох днів, з 24-го по 26-те травня, на водному каналі в польському місті Познань тривав етап Кубка світу сезону-2024 з веслування на байдарках і каное – останні змагання планетарного рівня перед ХХХІІІ Літніми Олімпійськими Іграми-2024, які з 26-го липня по 11-те серпня прийматиме столиця Франції Париж.

23-річна майстер спорту України міжнародного класу Валерія Терета стала однією з головних героїнь етапу Кубка світу в Познані. Змагаючись на каное-одиночці, вона тричі сходила на медальний п’єдестал пошани, причому двічі на найвищу його сходинку. Валерія здобула золоті нагороди на дистанціях 1000 м і 5000 м та додала до них бронзову медаль, фінішувавши третьою на дистанції 500 м.

Додамо, що найкращим тренером Львівщини у травні-2024 став наставник Валерії – заслужений тренер України Михайло Поцюрко, який диплом про вищу освіту здобув у стінах нашого закладу вищої освіти.

Тож вітаємо Валерію та її тренера з високим визнанням олімпійської спільноти Львівщини та бажаємо міцного здоров’я, щастя успіхів у навчанні та підкорення нових спортивних висот на змаганнях найвищого континентального і планетарного рівнів!

Прокрутити вгору