Ватерполісти львівського «Динамо» сьогодні в Стокгольмі стартують у «Фіналі восьми» Північної ліги сезону-2024

Чинний чемпіон та володар Кубка і Суперкубка України з водного поло львівське «Динамо», склад якого на дві третини сформовано зі студентів і випускників кафедри водних та неолімпійських видів спорту (завідувач – професор Олег Сидорко) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, сьогодні, 7-го червня поточного року, в столиці Швеції Стокгольмі зіграє свій перший матч «Фіналу восьми Nordic Water Polo League 2024».

На участь у Північній лізі з водного поло – Nordic Water Polo League 2024 – загалом подали заявки 22 клуби з 14-ти країн Європи. Найбільше представництво мають Литва та Швеція – по чотири команди; три – Фінляндія; по одному – Данія, Румунія, Бельгія, Велика Британія, Нідерланди, Ірландія, Чехія, Іспанія, Німеччина, Словаччина та Україна, яку представляє львівське «Динамо».

Нагадаємо, перший кваліфікаційний раунд змагань відбувся з 26-го по 28-е січня. На цій стадії турніру змагалися 21 команда (чинний переможець «Жаїбас Електренай» з Литви стартував з другого етапу), які було поділено на п’ять груп: у чотирьох грали по чотири команди і в одній – п’ять. В кожній з груп відбувся міні-турнір в одне коло. По три команди вийшли у другий раунд змагань.

Львівське «Динамо», яке тренують Олексій Шведов і Юрій Сидорович, а виконавчим директором клубу є Ігор Зінкевич (усі троє – випускники нашого закладу вищої освіти), грало у групі «В» разом з командами «Крісул Орадеа» з Румунії, «Модрі Драчі Кошице» зі Словаччини та «Комета Брно» із Чехії. Поєдинки відбулися в румунському місті Орадеа, на водному майданчику тамтешнього басейну Bazinul Acoperit Crisul.

Усі три свої матчі динамівці виграли, причому перемагали своїх суперників достатньо переконливо: «Комету Брно» – 15:7 (2:2, 5:1, 1:2, 7:2), «Модрі Драчі Кошице» – 22:10 (5:5, 5:2, 8:2, 4:1), «Крісул Орадеа» – 12:9 (4:2, 4:2, 3:3, 1:2).

Другий, півфінальний раунд відбувся впродовж другої і третьої декад березня поточного року. «Динамо» грало з 22-го по 24-те березня в столиці Швеції Стокгольмі, де за три путівки до «Фіналу восьми Nordic Water Polo League 2024» змагалися шість команд групи «Н», які на попередньому етапі, згідно із рейтингом, було поділено на дві групи – по три в кожній. Львів’яни потрапили до підгрупи «H1» разом з командами «Нептун Стокгольм» (Швеція) та литовським клубом «Вільнюс Дельфінас». У підгрупі «H2» грали ще один шведський клуб зі Стокгольму «СПІФ Ваттенполо», фінський «Кетус Еспоо» та «Модрі Драчі Кошице» зі Словаччини. По завершенні поєдинків у групах, в третій, заключний ігровий день, було зіграно стикові матчі. Переможці груп в очному протистоянні зіграли у фіналі за перше місце; команди, що стали в групах другими, розіграли між собою підсумкове третє місце; а невдахи – п’яте. Перші три команди здобули путівки до «Фіналу восьми Nordic Water Polo League 2024», що відбудеться з 7-го по 9-е червня так само в столиці Швеції.

УЧАСНИКИ «ФІНАЛУ ВОСЬМИ THE NORDIC WATER POLO LEAGUE 2024»

▶ «Жаїбас Електренай» (Литва)

«Динамо Львів» (Україна)

▶ «Нейкельн Берлін» (Німеччина)

▶ «Тенеріфе Ехейде» (Іспанія)

▶ «Крісул Орадеа» (Румунія)

▶ «ЗВ Де Хам ЗК» (Нідерланди)

▶ «Кетус Еспоо» (Фінляндія)

▶ «Вільнюс Дельфінас» (Литва)

Львівське «Динамо» (на фото вище) у «Фіналі восьми» в Стокгольмі гратиме в такому складі: воротарі – Костянтин Нікольський, Марко Хитрий; польові гравці – Маркіян Лень, Юрій Мамєтьєв, Ярема Арцишевський, Олександр Дядюра, Роман Грищук, Данило Соколов, Чінгіз Агаджанов, Олег Рудник, Герман Орлов, Юрій Чижук, Михайло Лісовий.

Першим суперником львів’ян на турнірі буде нідерландський «ЗВ Де Хам ЗК». Матч відбудеться сьогодні, 7-го червня, і розпочнеться о 18:30 за київським часом. Переможець цього поєдинку продовжить боротьбу за 1–4 місця, а команда, яка програє, змагатиметься за 5–8 місця.

ВОДНЕ ПОЛО. ЧОЛОВІКИ. NORDIC WATER POLO LEAGUE 2024

7 – 9 червня. Стокгольм (Швеція)

1/4 фіналу

7 червня (п’ятниця)

Матч №1
«Нейкельн Берлін» (Німеччина) – «Крісул Орадеа» (Румунія)
14:00

Матч №2
«Тенеріфе Ехейде» (Іспанія) – «Кетус Еспоо» (Фінляндія)
15:30

Матч №3
«Жаїбас Електренай» (Литва) – «Вільнюс Дельфінас» (Литва)
17:00

Матч №4
«Динамо Львів» (Україна) – «ЗВ Де Хам ЗК» (Нідерланди)
18:30

 

1/2 фіналу

8 червня (субота)

Матч №5
Переможець матчу №1 – Переможець матчу №3
16:20

Матч №6
Переможець матчу №2 – Переможець матчу №4
17:20

 

Фінал

9 червня (неділя)

Матч №7
Переможець матчу №5 – Переможець матчу №6
17:00

Прокрутити вгору