Чоловіча четвірка спортивних акробатів ЛДУФК – срібні призери Кубка світу-2024

Завершився напружений, важкий марафон Кубка світу зі спортивної акробатики 2024 року, який традиційно проводився у три етапи впродовж одного місяця. У складі збірної команди України нашу державу на цих змаганнях представляла чоловіча група, сформована з представників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – заслужених майстрів спорту Юрія Савки (студент третього курсу факультету педагогічної освіти), Юрія Пуша (аспірант першого року навчання) та випускників Станіслава Кукурудза і Тараса Яруша.

Перший етап відбувся 10–12 травня у Болгарії, в місті Бургас. На ньому Юрій Савка, Юрій Пуш, Станіслав Кукурудз і Тарас Яруш за свій виступ отримали найвищі оцінки і зійшли на найвищу сходинку медального п’єдесталу пошани. На другому етапі, який за тиждень, 17 – 19 травня, приймало португальське місто Майя, український квартет завоював срібний комплект нагород. Аналогічно «синьо-жовті» акробати виступили і на третьому, заключному етапі (31 травня – 2 червня) в польському Жешуві.

В підсумку Юрій Савка, Юрій Пуш, Станіслав Кукурудз і Тарас Яруш за сумою трьох етапів Кубка світу 2024 року посіли друге місце і, відповідно, були нагороджені срібними медалями. Володарями почесного трофею стали акробати Ізраїлю, а «бронзу» виборов квартет з Азербайджану, який обійшов представників Німеччини.

Нагадаємо, наставником нашої четвірки є старший тренер національної збірної команди України, викладач кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олексій-Олег Бубела) нашого університету, заслужений тренер України Костянтин Кукурудз, якому допомагають заслужені тренери України Галина Бенько і Анжела Бойко (тренер та хореограф відповідно), які вищу освіту здобули також у стінах нашого закладу вищої освіти.

Додамо, що попереду у Юрія Савки, Юрія Пуша, Станіслава Кукурудза і Тараса Яруша головний старт сезону – Чемпіонат світу-2024, який відбудеться у з 16-го по 22-е вересня в португальському місті Гімарайнш.

Прокрутити вгору